Ingredients:
500 gr. de cireres, 250 gr. de sucre morè i mitja llimona sense res de la part blanca.
Preparació:
Rentarem les cireres, les assecarem i traurem els ossos, si som afortunats (que no ho som) gaudirem de la ajuda d'un gadget que serveix per treure els pinyols, si no farem servir un ganivet i una mica de traça.
Posarem al got de la thermomix, les cireres, el sucre i la llimona.
Programem 45 minuts a 100º i velocitat 2.
Ho farem sense el tap de la thermomix i amb el cistellet per facilitar l'evaporació. Si quan acaba el temps no ha espesat el suficient, programarem 5 minuts més temperatura varoma i a la mateixa velocitat.
Repartirem en pots esterilitzats i bullirem per fer el buit, si el que volem es guardar la melmelada, però potser no caldrà...
Bon profit.
UUUuffff!! Quina paciència!!! No he fet mai melmelada de cireres perquè no tinc cap utensili per treure els pinyols.
ResponEliminaSerà qüestió d'animar-se a fer-ne...
Petons,
Olga
No n'he fet mai de melmelada i això que tinc la panificadora, però algun cop m'animaré. La de cireres te que estar exquisita i a més per la feina que porta treure els pinyols... que bo! Petons
ResponEliminaBoníssima, la melmelada de cireres. Jo en vaig fer fa poc per primera vegada i el resultat... uau, és de vici! Molt bona foto, Eva. Petonet!
ResponEliminaYo he terminado la que hice y me ha dado tanto juego!!!Bss
ResponEliminaEl gadjet pot ser un boli BIC sense el cartutx de tinta... es un consell de la cuina de sempre que es espectacular ment econòmic i pràctic!!
ResponEliminaEva recepta 10!!
La melmelada de cireres: quin invent! Ens endolcen els emorzars de diumenge.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani