Torna a ser dia 15 i com sempre (por los pelos...) participem a la recepta del 15, els blogs "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta", ens proposan les cireres, tela, a casa ens agraden tant, que mai havia fet res amb cireres, no dona temps.
Primer vaig pensar en fer un clafoutis, però com que feia dies que em demanen un pastis de formatge, vaig pensar... mira mataré dos ocellets d'un "tiru", però no, no han sigut dos, si no tres, ja que la Nani, desde el blog "La cuina Violeta", ens convida a fer alguna cosa amb melmelades...i jo no puc menjar ni tans pastissos, ni tanta melmelada...
Ingredients:
200 gr. de galetes digestive i 100 gr. de mantega fossa per la base.
500 gr. de formatge fresc (jo 0%, però podeu posar un altre), 4 ous, 150 gr. de sucre, 1 cullerada de maizena, una mica més de mig got de llet evaporada i melmelada de cireres.
Preparació:
Primer de tot prepararem la base, triturarem les galetes fins a reduir-la a pols, (ho podem fer a la thermomix, amb la ma del morter o amb el corró). Fondrem la mantega al microones (jo la poso funció descongelar) i ho barrejarem amb les galetes.
Folrarem un motllo desmuntable amb paper de forn i estendrem la barreja de galetes, procurant que quedi uniforme. Reservarem a la nevera, entre tant prepararem el pastís.
Posarem al got de la thermomix el formatge, els ous, el sucre, la maizena i la llet evaporada. Batrem a velocitat 5 fins que sigui tot ben integrat.
Traurem el motllo de la nevera i posarem la barreja per sobre, amb molta cura.
Enfornarem amb el forn pre-escalfat a 150º durant uns 60 minuts, o fins que en punxar-lo amb una broqueta surti neta, els últims 10 minuts he posat el gratinador per que agafés color. Deixarem refredar el pastís dins del motlle.
Es millor fer-la de un dia per l'altre (el guardarem a la nevera ben tapada), però si teniu presa només ha de esperar unes hores.
Quan la anem ha servir, la decorarem amb la melmelada de cireres, o també podem deixar que cadascú es posi al plat la que vulgui.
Bon profit.
Quin bon acompanyament pel pastís de formatge!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Jo també he preparat un pastis de formatge amb cireres!! Es una combinacio bonisima!! Petons
ResponEliminaun clasico que con la mermelada es mas bueno todavia
ResponEliminabona setmana
M'encanta aquest pastis mai no em puc resistir a un trosset, quines ganes que m'han entrat ara... petons
ResponEliminaEl pastel de queso me encanta y con ese toque de la mermelada ya es una delicia.
ResponEliminaBesos
quin pastís més bo... i amb l'acompanyament de la melmelada exquisit!
ResponEliminaPer cert, tens alguna recepta de coc que sigui ben original i em pugui ajudar a trobar el núm. 60?
Ptnts
Dolça
la propera vegada m'avises i t'ajudo a menjar-ne!!! ,P petonets Eva
ResponEliminaNo he provat mai aquesta combinació. Serà qüestió de fer-ho!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Aquest pastís el faig molt semblant i els resultats són molt bons! la melmelada segur que està boníssima!
ResponEliminaEvaaaaaaa!
ResponEliminaNo et vaig deixar cap comentari aquí. Jo sé que et vaig contestar però no sé on. Ara estic fent el resum i al copiar la foto he vist que no et vaig agrair la teva participació, que per cert vas fer un deliciós pastís. Moltes gràcies i una abraçada,
Nani