Per una pizza, una pasta, una amanida, ... per qualsevol cosa que podem imaginar...
Ingredients:
1 l. d'oli d'oliva verge, 50 gr. de fulles d'alfàbrega fresca.
Preparació:
Primer de tot, rentarem l'alfàbrega i eixugarem be les fulles amb un paper de cuina, no volem que quedi aigua al nostre oli.
Escalfarem l'oli i amb el foc apagat in-fusionarem les fulles d'alfàbrega. Si ho fem amb thermomix programarem 1 minut a 85º i velocitat 1. Ho passarem tot a un pot de vidre i quan sigui fred, el taparem i el deixarem a la despensa (Ull!!! no a la nevera), entre 20 i 30 dies. L'anirem remenant (sense obrir el pot) de tant en tant.
Podeu fer menys quantitat, però ja que us poseu feu-ho, sempre podeu tenir un detall preparat per regalar.
Bon profit.
Bon profit.
Quina bona idea Eva! Ha de quedar molt bo en una pizza!
ResponEliminaHo provaré segur!
Petons
Ja fa dies que vull infusionar olis amb sabors, també. M'apunto les teves instruccions. Petons!
ResponEliminaApa que bo!!! demà m'escaparé a l'hort del meu pare a veure si encara hi queda alfàbrega, segurament amb aquest bo que fa si que n'hi deu haver. Aquest oli ha de quedar genial en amanides, pizzes, pasta...
ResponEliminaEl meu dubte està en la quantitat de fulles d'alfàbrega. 50 gr. de fulles d'alfàbrega x L. em sembla molt. No pesen i el seu volum emplenarà tota l'ampolla. M'ho podeu aclarir?
ResponEliminaho sento molt acabo de veure el teu comentari, com pots comprovar estic una mica apartada del blog. No se si ho hauras arrivat a fer, el cas es que les fulles les infusionem i no les pasem a l'ampolla, si vols, pots reservar unes cuantes netes i posarles a l'ampolla, però acabaras treien-les per que cambirà el seu aspecte.
EliminaPetonets.
Bon dia.
ResponEliminaAprofitant el confinament.
Què és millor per a fer olis aromàtics, fer-os en fred o infusionant?
En cas d'infusió,a quina temperatura ha d'estar l'oli? Quin és el procediment?
Moltres gràcies.
Son dos maneres diferents de fer-los cuan els he fet en fred, trituro la fulla i l'oli queda verd, la preparació te un aroma i un sabor més intens. Al infusionar-los, els color de l'oli es manté i l'aroma i sabor son mes suaus.
Eliminal'oli com dic a la recepta ha d'estar entre 85-90º.
Com pots veure, segueixo molt desconectada del blog...
Salutacions.