Ja fa uns quants anys que ho preparo, i crec que ja va sent hora de penjar-lo al bloc. Trobo que es un bon complement a l'hora de poder preparar uns bons aperitius de cara a les festes de Nadal.
Ingredients:
Magret d'ànec, ½ kg. de sal gruixuda i pebre negre. I una mica de paciennnnnciaaaaaa.
Preparació:
En un recipient posarem una capa de sal gruixuda, posarem el magret d'ànec i el cobrirem amb una altra capa de sal. Taparem el recipient i el deixarem a la nevera unes entre 12 i 15 hores (quantes mes hores el deixem més salat serà)
Passat aquest temps netejarem bé amb un drap, traurem tota la sal i cobrirem per damunt amb el pebre recentment mòlt, l'embolicarem amb una tela de cotó i ho deixarem a la part baixa de la nevera durant 3-4 setmanes (a més temps més sec).
Bon profit.
Aquest blog no té cap finalitat concreta. Només m'agradaria poder ensenyar alguna cosa a qui sàpiga menys que jo i poder aprendre alguna cosa de qui sàpiga més que jo.
dimarts, 3 de desembre del 2019
diumenge, 15 de setembre del 2019
Sucre invertit
Estem acabant la temporada de gelats ja que bescuits fem tot
l'any... o deberiamos... i per a aquestes dues preparacions, ens funciona estupendament el sucre invertit, a més és una preparació taaaaan fàcil i dura
taaaant...que si no la fem servir a l'estiu, la farem servir a la tardor.
Pot durar a temperatura ambient en un lloc fresc i sec entre
10 i 12 mesos.
Com ho utilitzarem:
En Gelats, substituirem un 30% del pes del sucre. Hi ha qui
puja fins a un 80%. Ens ajuda al fet que no ens cristal·litzi el gelat,
obrendremosuns gelats més cremosos.
En Bescuits, substituirem un 20% del pes del sucre. Amb això
tindrem un bescuit més humit, més tendre i que ens durés mes temps sense
posar-se dur.
Les Masses Fermentades, substituirem entre un 50 i un70% del
sucre. En aquest cas, aconseguim que les masses, fermentin més i millor.
Ingredients:
150 gr d'aigua embotellada, 350 gr de sucre blanquilla, 1 pack
de gasificants (normalment són sobre blanc i un altre de color)
Preparació:
Posarem en el got del Thermomix l'aigua a temperatura
ambient i programarem 3 minuts a 50º i velocitat 5 (ha d'aconseguir els 50º).
Afegirem el sucre i programarem 6 minutosa80º i velocitat 4.
(té que aconseguir els 80º).
Afegirem primer el sobre blanc i barrejarem 10 segons en
velocitat 4.
Ara esperarem que la temperatura del got baixi a 60° (MOLT
IMPORTANT) abans de continuar, uns 5 minuts.
Una vegada aconseguits els 60º, incorporarem el sobre de
color del pack i barrejarem 1 minut a velocitat 4.
Bon profit.
dimecres, 24 de juliol del 2019
Flam d'Almívar de llet.
Ooooo... "dulce de leche de toooooooda la vida"
Si t'agrada el "dulce de leche" aquest es el teu postre, tot i que no el trovo tot lo dolç que podria ser, es molt molt fàcil de fer sense ous, per els intolerants i amb l'ajuda del nostre thermomix. Que mes volem???
Va, vinga, un altre dia farem l'almívar de llet nosaltres.
No us podeu imaginar el que m'ha costat fer aquesta foto...
Ingredients:
300 gr. de almívar de llet (dulce de leche) aquesta vegada comprat, 600 ml. de llet, un sobre de cuallada, caramel per la base del motllo i nata muntada i crocanti per decorar.
Preparació:
Posarem tots els ingredients al got del thermomix i remenarem uns segons a velocitat 4.
Posarem el caramel líquid al fons de les flaneres.
Posarem el caramel líquid al fons de les flaneres.
Programarem 10 minuts a 100º i velocitat 3. Omplirem les flaneres (o flanera gran) abans de que comenci a cuallar, quan estigui atemprat els ficarem a la nevera fins que siguin cuallats.
Bon profit
Bon profit
dijous, 20 de juny del 2019
Coca de Llavaneres
Coques podem
trobar de moltes maneres, tenim les de brioix com aquesta o aquesta, de cabell d’àngel,
com aquesta o inclús coques salades per començar a gaudir de les coques amb el
sopar i no haver d’esperar a les postres, des de la coca de trampó o la
magnífica coca tovada , a una típica coca de recapte de casa nostra per a tots
els gustos com aquesta, aquesta, aquesta o aquesta.
Ara, si
busqueu una coca dolça, fàcil, fàcil, fàcil i per triomfar segur, segur, heu de
fer una coca de Llavaneres.
Al lio...
Ingredients:
500 g de
llet, 4 ous
(separades els rovells de les clares), 2 ous mes, 120 gr de
sucre i una mica mes per decorar, 1
culleradeta de sucre vainillat, sal, 50 gr de
farina de rebosteria, 4 tires de
pell de llimona sense res de part blanca, canyella
mòlta, 2 làmines de pasta full fresca rectangular, aigua, un grapat de
pinyons.
Preparació:
Posarem la papallona a les ganivetes, afegirem la llet, 2 rovells, 2 ous sencers, 100 gr de sucre i el sucre vainillat, un pessic de sal i la farina. Mesclarem 15 segons a velocitat 4.
Afegirem la pell de la llimona, un pessic de canyella i programarem 8 minuts a 100º i velocitat 2. Retirem la pell de la llimona ( SOBRETOT) i mesclarem 1 minut a velocitat 2. Retirarem la papallona i reservarem en un bol amb un film a pell. Deixarem refredar.
Preescalferem el forn a 200º.
Posarem una làmina de paper sobre una safata de forn i extendrem una massa de pasta de full, la punxarem amb una forquilla per que no pugi, repartirem per sobre la crema deixant lliure tot el voltant. Pintarem amb aigua tot el voltant de la coca i cobrirem amb l'altre làmina de pasta de full, presionarem les vores, per segellarles, ho podem fer amb una forquilla o fent uns plecs.
Posarem els pinyons en un bol coberts d'aigua.
Amb el got net i sec, posarem la papallona, 3 clares d'ou, un pessic de sal i els 20 gr de sucre restant, muntarem 3 minuts a velocitat 4 (quan les clares ja no esquitxin treurem el cubilet). Un cop muntades, afegirem 2 rovells i berrejarem 2 segons a velocitat 3. Repartirem aquesta mescla per sobre de la coca.
Espolsarem la coca amb sucre i els pinyons que haurem assecat amb un paper de cuina.
Enfornarem uns 20 minuts a 200º o fins que la coca estigui daurada.
Deixarem refredar sore una reixeta i gaurirem d'ella i d'una verbena fantàstica.
Bon profit i bona revetlla.
diumenge, 17 de març del 2019
Crema de formatge i galetes oreo.
Avui us porto un dels meus postres preferits amb oreo, unes postres que podeu preparar amb antelació si teniu convidats, només us faltarà posar les galetes per sobre en el moment de servir per que no perdi textura.
Ingredients:
20 galetes Oreo, 250 gr. de nata de 35 % de matèria grassa molt freda, 250 gr. de formatge cremós fred, 140 gr. de sucre blanc i una culleradeta d'essència de vainilla.
Preparació:
Posarem al got de la thermomix una part de les galetes i les triturarem programant 5 seg. a velocitat 7. Repartirem aquesta "sorra" al fons de cada gotet. Reservarem.
Col·locarem la papallona a les ganivetes i afegirem el formatge cremós fred, ho batrem durant 40 seg. a vel. 3.5. Afegirem la nata, el sucre i la vainilla, muntarem a vel 3.5 sense temps fins que sigui llesta.
Partirem la resta de galetes oreo a trossets toscament amb les mans, i afegirem una part al got de la thermomix i les incorporarem amb l'espàtula. Repartirem aquesta crema als gotets reservats, i decorarem amb la resta de galetes trossejades.
Reservarem a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)