divendres, 6 de novembre del 2020

Canelons de "Ca'l meu jefe", o canelons vermells.

Sempre que parlavem de menjar a la meva antiga feina, el meu jefe parlava dels canelons que menjava, ell, sempre m'explicava que com que la beixamel no l'hi agradava li feien els canelons "vermells", i que cada vegada tenien més èxit els "vermells" que els "blancs".

No sé, haurem de provar-ho, no?  Aixó si, ho farem amb el nostro thermomix.




Ingredients del farcit:
100 g d'oli d'oliva verge extra, 200 g de ceba en juliana, 2 grans d'all, 100 g de tomàquet triturat en conserva, 200 g de pit de pollastre sense pell en daus, 200 g de carn de vedella en daus, 200 g de carn magra de porc en daus, sal, 1 pessic de pebre, 1 fulla de llorer, 30 g de conyac, 75 g de farina, 300 g de llet, plaques de canelons.

Ingredients del tomàquet:
120 g de ceba tallada en trossos, 1 gra d'all, 50 g d'oli d'oliva verge extra, 800 g de tomàquet triturat en conserva, 1 culleradeta de sucre, sal. Formatge ratllat per a gratinar.

Preparació farcit:
Posarem al got l'oli, la ceba i els alls i sofregirem 8 min a 120° i vel 1.

Incorporarem el tomàquet i sofregirem 2 min a 120º i vel 1. Afegirem el pollastre, la vedella i el porc, la sal, el pebre, el llorer i el conyac. Cuinarem 30 min 120º i velocitat 1

Afegirem la farina i cuinarem 1 min 100º vel 2. Retirarem la fulla de llorer i triturarem 8 seg a vel 5.

Incorporarem la llet i programarem 5 min 100º i vel 2

Retirarem el farcit del got i el posarem en una safata tapat amb un film a pell. Reservarem i deixarem temperar. Rentarem el got.

Preparació tomàquet:
Posarem en el got la ceba, l'all i l'oli. Trossejarem 5 seg a vel 5.

Després sofregirem 7 min 120° i vel 1.

Afegirem el tomàquet triturat, el sucre i la sal i programarem 30 min a 100° i vel 2. Reservarem.

Muntatge dels canalons:
Cuinarem les plaques dels canalons seguint les instruccions del fabricant, farcirem els canelons i els col·locarem en una safata de forn, cobrirem amb el tomàquet, repartirem el formatge ratllat per sobre i gratinarem en el forn preescalfat amb el grill a 220º fins que siguin daurats.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada