diumenge, 24 de juny de 2012

Coca de Sant Joan.

Aquesta es sense dubte la estrella de la meva revetlla, ni fruites confitades, ni cabell d'àngel, ni nata, res de res, la coca per excel·lència a casa meva, es la de crema. 



Ingredients:
Per fer la crema pastissera: 100 gr. de sucre, 500 gr. de llet sencera, 50 gr. de "Maicena", 3 ous (o 6 rovells) i una cullerada de sucre vainillat.

Per fer el brioix: 150 gr de llet, 1 pessig de sal, 50 gr de sucre, 50 gr de mantega a temperatura ambient, 3 rovells d'ou, 20 gr de llevat fresc, 400 gr de harina i dos cullerades de sucre vainillat.

Preparació:
Per fer la crema pastissera:
Posarem tots els ingredients al got de la thermomix i programarem 5 minuts (al llibre posa 7) a 90º i velocitat 4.
Traurem la crema a un bol i reservarem coberta amb film, la deixarem refredar.


Per fer el brioix:

Introduirem en el got de la thermomix, la llet, la sal, el sucre i la mantega, programarem 1 minut a 40º, velocitat 2.Afegirem els rovells, el llevat i barrejarem uns segons en velocitat 2. Afegirem la farina i programarem 15 seg. a velocitat 6 i després amassarem 2 minuts a velocitat espiga.

Traurem la massa del got amb les mans mullades d'oli, espolsarem una mica de farina. Li donarem la forma desitjada i la posarem a la safata del forn amb un paper, deixarem llevar en un lloc càlid fins que dobli el seu volum, un cop hagi llevat pintarem amb ou batut i decorarem amb la crema pastissera, les cireretes i sucre (humit amb unes gotes d'aigua) i fornejarem a 200º amb el forn pre-escalfat fins que estigui daurada (uns 20 minuts).

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada