Aquesta es sense dubte la estrella de la meva revetlla, ni fruites confitades, ni cabell d'àngel, ni nata, res de res, la coca per excel·lència a casa meva, es la de crema.
Ingredients:
Per fer la crema pastissera: 100 gr. de sucre, 500 gr. de llet sencera, 50 gr. de "Maicena", 3 ous (o 6 rovells) i una cullerada de sucre vainillat.
Per fer el brioix: 150 gr de llet, 1 pessig de sal, 50 gr de sucre, 50 gr de mantega a temperatura ambient, 3 rovells d'ou, 20 gr de llevat fresc, 400 gr de harina i dos cullerades de sucre vainillat.
Preparació:
Per fer la crema pastissera:
Posarem tots els ingredients al got de la thermomix i programarem 5 minuts (al llibre posa 7) a 90º i velocitat 4.
Traurem la crema a un bol i reservarem coberta amb film, la deixarem refredar.
Per fer el brioix:
Introduirem en el got de la thermomix, la llet, la sal, el sucre i la mantega, programarem 1 minut a 40º, velocitat 2.Afegirem els rovells, el llevat i barrejarem uns segons en velocitat 2. Afegirem la farina i programarem 15 seg. a velocitat 6 i després amassarem 2 minuts a velocitat espiga.
Traurem la massa del got amb les mans mullades d'oli, espolsarem una mica de farina. Li donarem la forma desitjada i la posarem a la safata del forn amb un paper, deixarem llevar en un lloc càlid fins que dobli el seu volum, un cop hagi llevat pintarem amb ou batut i decorarem amb la crema pastissera, les cireretes i sucre (humit amb unes gotes d'aigua) i fornejarem a 200º amb el forn pre-escalfat fins que estigui daurada (uns 20 minuts).
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada