dissabte, 2 de juny del 2012

Tarta de mojito.

Lo dicho, no paro de cuinar... i aquesta sembla la manera perfecta d'acabar un bon dinar.





Ingredients:
Per la base: 200 gr. de galetes digestive, 50 gr. de mantega, rom.
Per al farciment: 1 sobre de gelatina neutra, 300 gr. de formatge crema, 2 llimes (el suc i la ratlladura), 125 gr. de sucre morè, 100 ml. de rom, 200 ml. d'aigua, 15 gr. fulles de menta.
Per a la coberta: 1 paquet de gelatina de llimona, 400 ml. d'aigua i unes gotes de colorant blau.

Preparació:
Per fer la base de galetes, les triturarem i les barrejarem amb la mantega gairebé líquida, hi afegirem una mica de rom (a gustos, podem no posar-ho, de preferir-ho). Barrejarem molt bé fins que quedi una massa homogènia. Folrarem la base d'un motlle desmuntable amb paper de forn, estendrem la galeta, ens ajudarem del dors d'una cullera, prensaremos bé i deixarem una estona a la nevera mentre fem el farciment perquè s'endureixi.

Posar en el got de la thermomix el rom, l'aigua i el sucre i programarem 5 minuts a 80 º en velocitat 2. Afegirem la menta, la ratlladura i el suc de les llimes, programarem 20 minuts a 80 º en velocitat 2. Deixarem refredar i colarem.

Tornarem a posar el líquid al vas, afegirem la gelatina i programarem 2 minuts a 60 º  i velocitat 4. Acabat el temps afegirem el formatge i programarem 2 minuts a velocitat 3.
Quan sigui tebi (abans que espesseixi), el posarem en el motlle, a sobre de la galeta. 

Ficarem a la nevera unes hores perquè agafi cos.

Per acabar, dissoldrem la gelatina de llimona a la meitat de l'aigua bullint, hi afegirem la resta de l'aigua freda, remenem bé. Posarem unes gotes de colorant blau, que juntament el groc de la gelatina, ens quedarà verd.
Deixarem entibiar abans de posar-la sobre el pastís.

Deixarem refredar unes hores a la nevera, el millor és fer-la d'un dia per l'altre.

Bon profit.

4 comentaris:

  1. No l'he provat mai encara pero en tinc unes ganes... T'ha quedat molt bé. Petons

    ResponElimina
  2. Quina currada de pastís, Eva! I ha de tenir un gust espectacular... prenc nota de la recepta, a veure si me'n surto tan bé com tu... petons!

    ResponElimina
  3. Ja veig que s'està posant de moda aquest pastís....serà qüestió de tastar-lo !!!

    ResponElimina
  4. Et canvio un tros de pastís per un margarita, jeje.
    Quina bona pinta!

    ResponElimina