dimarts, 5 de març del 2013

Coca de recapte amb calçots.

Hi ha alguna cosa mes nostre que la coca de recapte... si ja ho se hem direu, la crema catalana, els calçots  el xató, el pa amb tomàquet,... si, si, si, però jo avui us porto la coca de recapte, mes típica d'uns llocs que d'altres però que es pot trobar gairebé per tot el país...



Ingredients:
60 ml. d'oli d'oliva, 40 gr. de mantega, 100 gr. d'aigua, sal, 300 gr. de farina de força, 1  sobre de llevat químic, uns calçots cuits, 2 llaunes de tonyina amb oli, una mica de salsa romesco i unes olives negres.

Preparació:
Posar el forn a escalfar a 180º.

Per fer la massa: Posarem al got de la thermomix l'oli, la mantega i l'aigua i programarem 1 minut a 40º, velocitat 2.
Afegirem la farina, el llevat i la sal, programarem 15 segons en velocitat 2.
Traurem la massa del got sobre el marbre enfarinat, l'estirarem amb l'ajuda del corró i posarem sobre una safata de forn.

Repartirem una mica de la salsa per sobre de la massa, repartirem els calçots, la tonyina escorreguda i per últim posarem les olives.

Enfornarem amb calor a dalt i a baix durant 30 minuts o fins que veiem que la massa esta cuita.

Bon profit.

5 comentaris:

  1. ara em menjaria una per sopar!!! és boníssima Eva. petonets

    ResponElimina
  2. Quina pinta que fan Eva! Nosaltres en vam fer amb pizza i va quedar deliciosa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina bona idea els calçots a la coca! A veure si m'animo i ho probo.
    Petons!

    ResponElimina
  4. També t'ha picat el cuquet dels calçots? Jo és que els faria amb tot.
    Nani

    ResponElimina