Ja fa un parell d'anys en una xerrada al institut dels meus fills, parlaven de com aconseguir que els adolescents s'obrissin amb nosaltres, que ens expliquin les seves coses i el psicòleg que feia la xerrada va dir que una manera molt bona era fer "croquetoterapia", ell deia que si els nois ens ajuden a fer croquetes, tard o d'hora ens explicaran el que els preocupa, sense haver de preguntar res. Bé des de llavors hem fet més d'una vegada croquetoterapia a casa meva.
Aquesta es la meva aportació a la proposta que ens fan des dels blogs "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta" que aquest mes ens demanen croquetes.
Ingredients:
La carn de fer el caldo: vedella, pollastre, etc..., 200 gr. pernil serrà (opcional), 70 gr. oli d'oliva, 2 cebes petites, 150 gr. farina, 600 gr. de brou o llet, sal, nou moscada i pebre.
La carn de fer el caldo: vedella, pollastre, etc..., 200 gr. pernil serrà (opcional), 70 gr. oli d'oliva, 2 cebes petites, 150 gr. farina, 600 gr. de brou o llet, sal, nou moscada i pebre.
Preparació:
Primer picarem amb un o dos cops de turbo el pernil serrà, el reservarem, afegirem al got la carn, la picarem amb un o dos cops de turbo, ha d'estar picada no feta puré , reservarem amb el pernil.
Primer picarem amb un o dos cops de turbo el pernil serrà, el reservarem, afegirem al got la carn, la picarem amb un o dos cops de turbo, ha d'estar picada no feta puré , reservarem amb el pernil.
Sense netejar el got posarem l'oli, l'escalfarem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Afegirem la ceba picada i la sofregirem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
Afegirem la farina i programarem 6 minuts, 100º, velocitat 4, finalment afegirem el brou o la llet, la sal, el pebre mòlt i un polsim de nou moscada i programarem 4 minuts, 100º velocitat 4 fins a aconseguir que la beixamel quedi espessa.
Afegirem aquesta beixamel a la carn que tenim reservada i barrejarem bé. Quan sigui freda la guardarem en la nevera fins l'endemà, necessitem que la massa sigui ben freda per poder fer bé les croquetes.
I aquí ve la "croquetoterapia" sol·licitarem la inestimable col·laboració de alguna ànima caritativa i "liarem" les croquetes a maneta, segons el costum, aquesta vegada van tocar rodonetes.
Les arrebossarem en pa ratllat, ou i una altra vegada amb pa rallat.
És el moment de congelar-les, o de fregir-les amb l'oli molt calent, vigilant no cremar-nos quan provem la primera croqueta sortida directament de la paella, ja que segur no podrem esperar que es refredin ni una mica.
Bon profit.
M'ha agradat molt la CROQUETOTERÀPIA.
ResponEliminaT'he descobert gràcies a la Recepta del 15.
Jo tinc un blog jovenet i molt senzillet. Et deixo l'enllaç.
Una abraçada i....faré croquetoteràpia!!!
http://lacuinadelolga.blogspot.com/
Hola Eva!! Genial això de la croquetoteràpia! S'hauria d'aplicar a totes les cases. Jo recordo especialment el dia que a casa féiem panellets o preparàvem l¡ensaladilla (tota la tarda tallant verdures per a un regiment) com a moments molt entranyables amb la mare i l'àvia :)
ResponEliminaUnes croquetes de 10!
Gràcies per participar!
Petons
Sandra
M'ha agadat molt la croquetoterapia,
ResponEliminaLes croquetes maravelloses també, gràcies per la teva proposta.
Petonets
M'ha agradat molt això de la croquetoteràpia. Quan tingui fills, ho provaré!Haha! T'han quedat delicioses. Es veuen boníssimes!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!!
Petonets!
Fantàstica la idea de la croquetoteràpia! Es que la cuina pot arribar a unir molt. Us han quedat unes croquetes precioses.
ResponEliminaA casa també practiquem la croquetoterapia y la galetoterapia, estic d´acord que aquest tipus de "terapia" ajuda a comunicar-nos millor. Molt bona proposta, jo sempre els hi fico pernil a les carn d´olla... petons,
ResponEliminaHola Eva! t'he conegut per la recepta del 15, just vas davant meu! escolta molt bona pinta aquestes croquetes!
ResponEliminaNúria-Cocó de http://algomasquecocina.blogspot.com
Hola! acostumo a fer cuina d' aprofitament i congelo la carn del bullit;ara que tenia pernil salat a ma he recuperat la teva recepta que tenia apartada,però...no dius la quantitat de carn a posar. M'has deixat encuriosida.
ResponEliminaGràcies per la recepta!
=)MªAssumpció
Es que no acostumo a medir la carn que poso al caldo, però normalment poso un quart de pollastre, un tros de gallina, un tros de vedella, algun os de l'espinada, en fi, mes o menys com tots.
EliminaSento no poder-te ayudar més.
Petonets.