divendres, 29 de gener del 2021

Crema de carabassa rostida.

Si hi ha una crema d'aquelles que passa bé a l'hivern, és la de carabassa, és una de les meves favoritissimes, avui, li donarem una volta més.

Dóna una mica més de feina, però us puc assegurar que val la pena, i si no, ja m'ho direu...





Ingredients:
1 kg de carabassa de la varietat cacauet, 2 porros, 1 patata gran, 1 litre de brou vegetal, 50 gr. d'oli d'oliva verge extra, sal, pebre i unes pipes de carabassa torrades per a decorar.

Preparació:
El primer que farem serà, rentar molt bé la carabassa, els porros i la patata, ja que les rostirem en el forn amb pell. Trossejarem la carabassa, la repartirem en la safata del forn juntament amb la patata i els porros, salpebrarem i regarem amb l'oli.
Ho enfornarem a 200º fins que tot sigui tou. Si veiem que es torra molt, ho taparem amb un paper d'alumini.

Una vegada rostit, la pell del porro la treurem, la de la patata podem treure-la o no (jo ho faig depèn del tipus de patata que tinc), però la de la carabassa la deixarem.

Posarem en el got del nostre thermomix, els porros i l'oli. Sofregirem 3 minuts a 100º i velocitat 2.

Afegirem la carabassa, la patata, el brou, salarem. Programarem 20 minutos, a 100º i velocitat 1.

Esperarem que baixi una mica la temperatura i triturarem 2 minuts a velocitat progressiva 5-10.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada