dimarts, 28 de febrer del 2012

Pollastre amb llimona.

Fa dies que els nens demanaven menjar xinés, i com que no tenia gaires ganes de fer els meus famosos i reconeguts rotllets primavera al forn, m'he decidit a fer un dels plats que més m'agradava quan anava a sopar al "Chino" quan era joveneta, fa taaaant i taaaant temps (no us enfoteu, estem parlant de 25 anys enrere... la cosa comença a ser seria...), en fi, pollastre amb llimona.





Ingredients:
4 pits de pollastre desossat i sense pell, sal, 1 ou, farina i oli d'oliva.
Per a la salsa necessitarem 1 cullerada de maizena, 400 ml. d'aigua, 150 ml. de suc de llimona, xerès sec i sucre.

Preparació:
Primer filetejarem el pollastre en dos trossos, el salarem, passarem per farina i ficarem en l'ou. En una paella escalfarem l'oli. Quan aquest sigui calent fregirem el pollastre fins que sigui daurat. Reservarem sobre un paper de cuina.

Per fer la salsa, barrejarem la maizena amb una mica de l'aigua, fins que es dilueixi del tot, reservarem. D'altra banda, en una altra paella barrejarem el suc de llimona amb la resta de l'aigua. Agreguem el xerès i el sucre (a gust, després podem corregir) i li donarem foc fins que comenci a bullir i s'hagi dissolt el sucre del tot.

Afegirem la maizena i tornarem a fer bullir. A foc lent cuinarem durant uns minuts fins que la salsa hagi espessit i l'alcohol s'evapori per complet.

Col·locarem el pollastre a la paella amb la salsa i cuinarem uns minuts, servirem adornant amb llimona tallada en rodanxes.

Bon profit.

4 comentaris:

  1. tiene que estar muy bueno con la salsa de limón,buena receta
    peto

    ResponElimina
  2. Eva l pollastre amb llimona sempre queda bo, així que t'has assegurat el triomf.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  3. un plat sa i molt fàcil! molts petonets reina

    ResponElimina
  4. Eva un bon prollastre, fa 25 anys i ara.
    molts petons!!

    ResponElimina