dilluns, 27 d’abril de 2020

Llet condensada.

Aui un clàsics entre els clàsics, un fons de nevera, i molt més bona que la comecial...

Tenim 2 opcions per poder fer-la una amb llet i una altre amb llet en pols, jo avui he provat aquesta segona opció i el resultat m'ha agradat molt.




OPCIÓ 1:
Ingredients:
1000 gr. de llet sencera, 400 gr. de sucre blanc i 10 gr. de vainilla líquida (opcional).


Preparació:

Posa en el got tots els ingredients i programa 45 minuts, temp. Varoma, velocitat 4½ o 5. 
Ho farem treient el cubilet de la tapa i col·loca en el seu lloc el cistellet o el Varoma, per evitar les esquitxades.


OPCIÓ 2: 
Ingredients:
200 gr. de llet en pols (semi o sencera),150 gr. d'aigua, 300 gr. de sucre blanc i 10 gr. de vainilla líquida (opcional). 

Preparació:
Posa en el got tots els ingredients i programa 10 minuts, temp. 90º, velocitat 3. 
Ho farem treient el cubilet de la tapa i col·loca en el seu lloc el cistellet o el Varoma, per evitar les esquitxades.



Comprovarem la consistència a l'acabar el temps: amb una cullera i treurem una petita porció a un plat fred. Si a l'refredar està prou espessa, dóna per acabada la cocció. Si vols que la llet quedi més condensada encara, torna a programar uns minuts més.

Quan estigui a punt la llet condensada, aboca-la en un pot o un recipient hermètic i deixa-la refredar.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari