Nit de Nadal, primer sopar familiar de la temporada nadalenca d'aquest any 2013 que gracies a Deu PER FI !!! s'acaba... deseandito estoy...
Ingredients:
2 o 3 galtes ibèriques per persona, 3 grans d'all, 3 porros, 3 pastanagues, 2 cebes, 2 pomes, 1 got de vi de oporto, 1 got de brou, 1 clau d'olor, sal i pebre, oli d'oliva i farina.
Preparació:
Enfarinarem les peces de carn i els hi traurem el sobrant de farina. En una paella amb un dit d'oli ben calent segellarem les galtes i reservarem.
A l'olla exprés, amb un bon doll d'oli anirem sofregint els alls i les cebes tallades en trossos gruixuts, els porros i les pastanagues en rodanxes, finalment les pomes trossejades sense pell ni llavors. Salpebrem lleugerament.
Afegirem el got de vi i el clau d'olor. Deixarem que s'evapori una mica i incorporarem les galtes, el got de brou i deixarem coure amb l'olla tapada 20 minuts des de que comenci a xiular la vàlvula.
Passat aquest temps apagarem el foc, deixem que l'olla es refredi per si sola, obrirem i comprovarem la carn, estarà tova però no es desfarà.
Deixem coure a foc mitjà sense tapar uns 45 minuts mes. Retirarem la carn amb molta cura, ara pràcticament es desfarà, passem les verdures per la batedora i pel xino, rectificarem de sal, tornarem a ficar la carn a la salsa i deixarem reposar.
He servit amb unes patates confitades amb romaní.
Bon profit.
Que bo aquest plat, Eva!!
ResponEliminaHa de ser deliciós! Que tinguis una bona entrada d'any i un 2014 ple de receptes delicioses!!
Petons
Fa molt poc que vaig cuinar galtes per primera vegada i, la veritat, em van sorprendre moltíssim!!! M'apunto aquesta recepta per quan les torni a cuinar!!!
ResponEliminaPetons i feliç 2014!
Olga
Molt bo Eva felicitats Amalia
ResponEliminaM´agradant molt les galtes de porc i com las has fet tu...han d´estar de chuparse els dits!!!
ResponEliminaPetons