divendres, 23 d’octubre del 2020

Panellets de pinyons

Tot i que aquest any, ens està resultant un any extrany, seguirem fent panellets encara que els haguem de gaudir en l'intimitat...

Alexa...resset 2020




Ingredients:
Massapà:

250 gr. d'ametlla (marcona), 200 gr. de sucre, la pell d'una llimona (només la part groga), 100 gr. de patata bullida (la bullirem amb la pell) i freda, 15 gr. d'aigua.

L'adob dels pinyons:

200 gr. de pinyons (aproximadament), 1 ou batut, 30 ml. De l'almívar d'un pot de cireres.


Preparació:

Posarem al got el sucre i la pell de la llimona i polvoritzarem 30 sg. Vel. 10. Retirarem del got i reservarem.

Posarem al got les ametlles i ratllarem 12 sgvel. 6.

Incorporarem el sucre aromatitzat reservat, l'aigua i la patata bullida. Mesclarem 6 sgvel. 6. Retirarem el massapà del got i la reservarem en un recipient hermètic dins de la nevera fins a l'endemà.

També el dia abans prepararem l'adob, per fer-lo, en un bol batrem l'ou juntament amb l'almívar i afegirem els pinyons. Reservarem tapat a la nevera fins a l'endemà.

L'endemà, els pinyons hauran absorbit els líquids i estaran enganxosos, cosa que facilitarà que els puguem enganxar als panellets.

Estirarem el massapà en un rul·lo (podem ajudar-nos amb sucre glas com si fos farina perquè no sens enganxi) i tallarem en trossets, els hem de fer petits, ja que els pinyons els hi donarà volum.

Posarem les boletes de massapà dins del bol dels pinyons, els rodarem i fent una lleugera pressió farem que s'enganxin. Anirem arrodonint-los de nou, aconseguirem uns panellets més rodonets i vistosos.

Els col·locarem en una safata de forn pressionant-los una mica per aconseguir que no ballin per tota la safata.

Batrem un ou i pinzellarem la part alta i els enfornarem uns minuts a 200º amb el grill, només fins que siguin daurats, penseu que no s'han de cuinar, només agafar color.

Si quan els traiem del forn els tornem a pintar amb l'ou i el pinzell ben escorregut aconseguirem aquell color més brillant.


Encara que mai se m'ha donat malament fer que els pinyons es quedin quietets en els panellets, haig de reconèixer que aquest sistema que m'ha recomanat un pastisser funciona molt bé. L'única cosa que m'ha faltat i que em van recomanar també és afegir unes gotes de colorant color "groc ou" a l'adob dels pinyons, això fa que tinguin aquest color daurat característic dels de pastisseria.

Em van sortir uns 40 panellets, però ULL!!! a mi amb aquesta quantitat de pinyons tansols vaig poder fer poc mes de la meitat del massapà, la resta ho vaig solucionar fent boletes i aprofitant les cireres confitades que tenim obertes!!! si és que hi ha solució per a tot... bé per a gairebé tot...


Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada