dilluns, 20 d’abril del 2020

El bescuit dels 22 millions.


Avui, en plena quarantena, en la qual hem preparat i fotografiat tots els bescuits, pastissos, pastissets, galetes i galetetes hagudes i per haver, us porto una recepta que arriba a mi de rebot, quan vaig escoltar a una coneguda youtuber parlar d'aquesta recepta d'una altra youtuber Anna de "Anna recetas faciles" dient que tènia 22.000.000 de visualitzacions pense jo, (que ens agrada mes un bescuit que a un ximple un llapis...) aquesta la faig... i aquí la tenim amb una mínima variació...

però ja no té 22.000.000... va pels 23.249.309... i pujant...

Això si, aquí adaptada a nostra volguda thermomix.




INGREDIENTS:

5 ous (L), 200 gr. de sucre, 40 gr. d'aigua, 20 gr. d'oli de gira-sol, 250 gr. de farina, 8 gr. de llevat químic, 15 gr. de vainilla líquida o una cucharadita de vainilla en pasta i un polsim de sal.

PREPARACIÓ:

Primer prepararem el motlle cobrint la base i els costats amb paper de forn, greixarem i reservarem.

Preescalfarem el forn a 175º amb calor a dalt i a baix

Posarem la farina i el llevat en el got de la thermomix, programarem 6 segons a velocitat 6 per a tamisar-la, reservarem en un bol.

Separarem les clares dels rovells. Posarem les primeres en el got amb la papallona i el polsim de sal muntarem a velocitat 3½ quan aquest sigui a mig muntar, afegirem la meitat del sucre, continuarem muntant fins a tenir pics forts. Jo he trigat 5 minuts. Reservarem en un bol ampli.

Posarem en el got del thermomix, els rovells, l'aigua, l'oli, la resta del sucre, i la vainilla, batrem amb la papallona en velocitat 3½, fins a blanquejar i que dobli volum. Retirarem la papallona.

Ara afegirem la farina i el llevat i barrejarem uns segons a velocitat 5, el just per a integrar la farina, acabarem de fer-ho amb l'espàtula de ser necessari.

Ara anirem integrant a poc a poc aquesta mescla a les clares muntades suaument, amb moviments envolvents. Abocarem en el motlle i enfornarem 55 minuts (ja sabeu que cada forn és un món), no li treieu l'ull a partir del minut 35... esperarem 10 minuts a desmotllar-ho i ho deixarem refredar sobre una reixeta.


Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada