Avui,
en plena quarantena, en la qual hem preparat i fotografiat tots els
bescuits, pastissos, pastissets, galetes i galetetes hagudes i per
haver, us porto una recepta que arriba a mi de rebot, quan vaig
escoltar a una coneguda youtuber parlar d'aquesta recepta d'una altra
youtuber Anna de "Anna recetas faciles" dient que tènia
22.000.000 de visualitzacions pense jo, (que ens agrada mes un
bescuit que a un ximple un llapis...) aquesta la faig... i aquí la
tenim amb una mínima variació...
però
ja no té 22.000.000... va pels 23.249.309... i pujant...
Això
si, aquí adaptada a nostra volguda thermomix.
INGREDIENTS:
5
ous (L), 200 gr. de sucre, 40 gr. d'aigua, 20 gr. d'oli de gira-sol,
250 gr. de farina, 8 gr. de llevat químic, 15 gr. de vainilla
líquida o una cucharadita de vainilla en pasta i un polsim de sal.
PREPARACIÓ:
Primer
prepararem el motlle cobrint la base i els costats amb paper de forn,
greixarem i reservarem.
Preescalfarem
el forn a 175º amb calor a dalt i a baix
Posarem
la farina i el llevat en el got de la thermomix, programarem 6 segons
a velocitat 6 per a tamisar-la, reservarem en un bol.
Separarem
les clares dels rovells. Posarem les primeres en el got amb la
papallona i el polsim de sal muntarem a velocitat 3½ quan aquest
sigui a mig muntar, afegirem la meitat del sucre, continuarem muntant
fins a tenir pics forts. Jo he trigat 5 minuts. Reservarem en un bol
ampli.
Posarem
en el got del thermomix, els rovells, l'aigua, l'oli, la resta del
sucre, i la vainilla, batrem amb la papallona en velocitat 3½, fins
a blanquejar i que dobli volum. Retirarem la papallona.
Ara
afegirem la farina i el llevat i barrejarem uns segons a velocitat 5,
el just per a integrar la farina, acabarem de fer-ho amb l'espàtula
de ser necessari.
Ara
anirem integrant a poc a poc aquesta mescla a les clares muntades
suaument, amb moviments envolvents. Abocarem en el motlle i
enfornarem 55 minuts (ja sabeu que cada forn és un món), no li
treieu l'ull a partir del minut 35... esperarem 10 minuts a
desmotllar-ho i ho deixarem refredar sobre una reixeta.
Bon
profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada