dimarts, 7 d’abril del 2020

Savarin.

Enguany tindrem un dilluns de Pasqua una mica diferent, estem confinats, no ens queden llevats, ni farines gairebé en enlloc, i todavia ens queden tres setmanes de tancament... estic sense paraules...

Però no deixarem passar l'oportunitat de preparar un dolç, no???

El Savarin rep el seu nom del motlle tipus corona que s'utilitza per a preparar-ho i del cuiner francès Brillat- Savarin.

Com a curiositat direm que és un bescuit banyat en un almibar lleuger, aromatitzat normalment amb rom. Farem el bany de almibar mentre el bescuit i el almibar siguin calents, no es tracta de calar-lo com fem en un bescuit que volem farcir, es tracta de xopar-lo per complet.

Per rematar el pastís, una vegada xopat i fred omplirem el buit central amb nata muntada, crema de chantilly o merenga i fruits vermells.







Ingredients:

Bescuit
200 g de sucre, 6 ous separades les clares dels rovells, 1 pessic de sal, 200 g de farina de rebosteria, 2 culleradetes de llevat químic en pols, 150 g de nata (35% de greix), 100 g de mantega fosa (i una mica més per a greixar el motlle),

Almívar
200 g de sucre, 200 g d'aigua, 100 g de rom


Preparació:


Bescuit
Preescalfarem el forn a 180 °C. Greixarem un motlle de corona d'uns 24 cm amb mantega i reservarem.

Pesarem el sucre en un bol sobre la tapa. Reservarem.

Posarem la papallona en les ganivetes, afegirem les clares i la sal i muntarem durant 4 minuts a velocitat 3.5. Tornarem a programar 2 minuts a velocitat 3 i afegirem 1 cullerada de sucre cada minut, reservarem la resta. Reservarem les clares en un bol ampli.

Tornarem a col·locar la papallona en les ganivetes (no és necessari rentar-les), afegirem el sucre reservat, els rovells, la farina, el llevat, la nata i la mantega. Barrejarem 30 segons a velocitat 2. Retirarem la papallona i afegirem a les clares, barrejarem amb moviments envolupants.

Bolcarem en el motlle i enfornarem durant 30 minuts a 180è.


Almívar
Posarem en el got el sucre i l'aigua i programarem 10 minuts a 100 °C i velocitat 2.

Afegirem el rom i barrejarem 10 segons a velocitat 2.

Desmoldaremos el savarin quan encara sigui calent sobre una reixeta amb una safata sota per a recollir l'almívar que anirem tirant a cullerades sobre el bescuit mentre sigui calent.

Deixarem refredar mínim 30 minuts. 

Bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada