Però no deixarem passar l'oportunitat de preparar un dolç, no???
El Savarin rep el seu nom del motlle tipus corona que s'utilitza per a preparar-ho i del cuiner francès Brillat- Savarin.
Com a curiositat direm que és un bescuit banyat en un almibar lleuger, aromatitzat normalment amb rom. Farem el bany de almibar mentre el bescuit i el almibar siguin calents, no es tracta de calar-lo com fem en un bescuit que volem farcir, es tracta de xopar-lo per complet.
Per rematar el pastís, una vegada xopat i fred omplirem el buit central amb nata muntada, crema de chantilly o merenga i fruits vermells.
Ingredients:
Bescuit
200 g de sucre, 6 ous separades les clares dels rovells, 1 pessic de sal, 200 g de farina de rebosteria, 2 culleradetes de llevat químic en pols, 150 g de nata (35% de greix), 100 g de mantega fosa (i una mica més per a greixar el motlle),
Almívar
200 g de sucre, 200 g d'aigua, 100 g de rom
Preparació:
Bescuit
Preescalfarem el forn a 180 °C. Greixarem un motlle de corona d'uns 24 cm amb mantega i reservarem.
Pesarem el sucre en un bol sobre la tapa. Reservarem.
Posarem la papallona en les ganivetes, afegirem les clares i la sal i muntarem durant 4 minuts a velocitat 3.5. Tornarem a programar 2 minuts a velocitat 3 i afegirem 1 cullerada de sucre cada minut, reservarem la resta. Reservarem les clares en un bol ampli.
Tornarem a col·locar la papallona en les ganivetes (no és necessari rentar-les), afegirem el sucre reservat, els rovells, la farina, el llevat, la nata i la mantega. Barrejarem 30 segons a velocitat 2. Retirarem la papallona i afegirem a les clares, barrejarem amb moviments envolupants.
Bolcarem en el motlle i enfornarem durant 30 minuts a 180è.
Almívar
Posarem en el got el sucre i l'aigua i programarem 10 minuts a 100 °C i velocitat 2.
Afegirem el rom i barrejarem 10 segons a velocitat 2.
Desmoldaremos el savarin quan encara sigui calent sobre una reixeta amb una safata sota per a recollir l'almívar que anirem tirant a cullerades sobre el bescuit mentre sigui calent.
Deixarem refredar mínim 30 minuts.
Bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada