diumenge, 24 de juliol del 2011

Xató de Sitges.

Fa molts i molts anys (carai sembla un conte), que conec sitges, també fa uns quants anys que l'anyoro. Fa molt de temps que no passejo pels seus carrers, que no em banyo a les seves platges, que no visito el càmping on he passat tans estius amb els meus amics..., res, que estic nostàlgica, fem un xató...

Un dia D'aquests em passaré...




Ingredients:
Per a la salsa:
2 nyores seques, 2 dents d'all, 10 ametlles torrades, 2 tomàquets madurs, 1 cullerada de pimentó, sal, oli d'oliva, vinagre (al gust) i guindilla (opcional).

Per a l'amanida:
1 escarola gran, 100gr. de bacallà dessalat, 100gr. de tonyina salada seca, 4 anxoves, olives arbequines, tomàquets vermells.


Preparació:
Per a la salsa:
Primer de tot, escalivar les dents d'all i els tomàquets, pelar-los.  Posarem en aigua freda les nyores prèviament desgranades. Picarem les ametlles amb el morter fins que quedin molt fines, afegir els alls i els tomàquets, la guindilla, el vinagre i el pimentó. Anar integra'n-t'ho tot. Treure la polpa de les nyores i afegir-la a la salsa. Agregar poc a poc l'oli.

Per a l'amanida:
Esmicolarem  el bacallà i el posarem en remull per dessalar.
Treure'm les espines de les anxoves i farem filets. Les dessalarem passant-les per aigua.
Netejarem bé l'escarola i tallarem en trossos petits, la posarem en un plat, afegirem els tomàquets també tallats, les olives, el bacallà dessalat i  la tonyina. Per acabar posarem els filets d'anxova per sobre.

Amanirem amb la salsa preparada i ho ho servirem fresquet.

M'ha fallat una mica algún ingredient, però crec que hem sortit bastant ben parats.

Bon profit.

3 comentaris:

  1. doncs ja trigues en tornar-hi!!!!! Saps que mai he fet romesco a casa??? no té perdó!!! petonets i bona setmana

    ResponElimina
  2. Estamos en ello, estamos en ello...

    Petonets

    ResponElimina
  3. Què bo el Xató i què bo el Romesco!!!

    Jo compro al mercat central d'on visc -Tarragona- uns pots petits de carn de nyora, així t'estalvies el pas d'haver de rehidratar-les o escaldar-les.
    També poso una galeta Maria, o un carquinyoli, o una mica de pa torrat a la salsa.

    En fi, que et ja falta poquet per les vacances. Ànim!!!

    Ens trobem al setembre.
    Petons :)

    ResponElimina