Fa molts i molts anys (carai sembla un conte), que conec sitges, també fa uns quants anys que l'anyoro. Fa molt de temps que no passejo pels seus carrers, que no em banyo a les seves platges, que no visito el càmping on he passat tans estius amb els meus amics..., res, que estic nostàlgica, fem un xató...
Un dia D'aquests em passaré...
Un dia D'aquests em passaré...
Ingredients:
Per a la salsa:
2 nyores seques, 2 dents d'all, 10 ametlles torrades, 2 tomàquets madurs, 1 cullerada de pimentó, sal, oli d'oliva, vinagre (al gust) i guindilla (opcional).
Per a l'amanida:
1 escarola gran, 100gr. de bacallà dessalat, 100gr. de tonyina salada seca, 4 anxoves, olives arbequines, tomàquets vermells.
Preparació:
Per a la salsa:
Primer de tot, escalivar les dents d'all i els tomàquets, pelar-los. Posarem en aigua freda les nyores prèviament desgranades. Picarem les ametlles amb el morter fins que quedin molt fines, afegir els alls i els tomàquets, la guindilla, el vinagre i el pimentó. Anar integra'n-t'ho tot. Treure la polpa de les nyores i afegir-la a la salsa. Agregar poc a poc l'oli.
Per a l'amanida:
Esmicolarem el bacallà i el posarem en remull per dessalar.
Treure'm les espines de les anxoves i farem filets. Les dessalarem passant-les per aigua.
Netejarem bé l'escarola i tallarem en trossos petits, la posarem en un plat, afegirem els tomàquets també tallats, les olives, el bacallà dessalat i la tonyina. Per acabar posarem els filets d'anxova per sobre.
Amanirem amb la salsa preparada i ho ho servirem fresquet.
Treure'm les espines de les anxoves i farem filets. Les dessalarem passant-les per aigua.
Netejarem bé l'escarola i tallarem en trossos petits, la posarem en un plat, afegirem els tomàquets també tallats, les olives, el bacallà dessalat i la tonyina. Per acabar posarem els filets d'anxova per sobre.
Amanirem amb la salsa preparada i ho ho servirem fresquet.
M'ha fallat una mica algún ingredient, però crec que hem sortit bastant ben parats.
Bon profit.
doncs ja trigues en tornar-hi!!!!! Saps que mai he fet romesco a casa??? no té perdó!!! petonets i bona setmana
ResponEliminaEstamos en ello, estamos en ello...
ResponEliminaPetonets
Què bo el Xató i què bo el Romesco!!!
ResponEliminaJo compro al mercat central d'on visc -Tarragona- uns pots petits de carn de nyora, així t'estalvies el pas d'haver de rehidratar-les o escaldar-les.
També poso una galeta Maria, o un carquinyoli, o una mica de pa torrat a la salsa.
En fi, que et ja falta poquet per les vacances. Ànim!!!
Ens trobem al setembre.
Petons :)