Ingredients:
400 g de faves desgranades, menta fresca, bacallà
dessalat, tomàquets secs, sal, alls i oli d'oliva verge.
Preparació:
El dia abans dessalarem el bacallà, com sempre, submergint-lo
en aigua freda, i canviant-la diverses vegades durant 24 hores, també posarem
els tomàquets secs en oli d'oliva per rehidratar-los.
Quan tinguem el bacallà dessalat, l'haurem de confitar, per
fer-ho el submergirem en un cassó amb oli d'oliva verge, afegirem 3 o 4
grans d'all sense pelar. Encendrem el foc i deixarem que s'escalfi, però a foc
molt suau. Quan comenci a fer bombolletes apagarem el foc i
deixem el bacallà una estona per que es confiti. Quan sigui tou, el traurem damunt
d'un paper absorbent, quan sigui fred, l'esmicolarem i el reservarem.
Bullirem les faves durant uns 15 minuts, les courem amb la
menta, així agafarà l'aroma. Les escorrerem i les reservarem.
Agafarem el tomàquet sec que tenim confitant-se i els
triturarem amb la batedora, fins que quedi una salsa fina. Vigileu amb la sal,
per que els tomàquets tenen molt de sabor.
Només queda muntar el plat. Barregem les faves i el bacallà.
Per damunt posarem la salsa de tomàquet. Ho regarem amb una mica
d'oli d'oliva. Servirem ben calent.
Bon profit.
Eva, m'agrada moltíssim la combinació de faves i bacallà. Ah, i el nou color blau que li has donat al fons!
ResponEliminaNani
ja hi sóc a taula!! bacallà pel soci i per mi...
ResponEliminajeje..
Un peto.
El bacalao de cualquier manera.. Bss
ResponElimina