Suposo que aquesta serà una de les últimes cremes (calentes), de la temporada, aviat començarem a donar pas a les cremes i sopes fredes, això si, primer haurà d'arribar la caloreta.
Ingredients:
2 cebes mitjanes, 50 gr. d'oli, 300 gr. d'enciam, 50 gr. de flocs de patates, 1 pastilla de brou, 250 gr. d'aigua, 500 gr. de llet, sal, pebre blanc i unes fulles de menta.
Preparació:
Partirem l'enciam en trossos i la deixarem en aigua una bona estona.
Posarem la ceba i l'oli en el got, triturarem 4 seg. en velocitat 4. Després programarem 5 minuts a 100º velocitat 2.
Afegirem l'enciam, els flocs de patates, 250 gr. de llet, l'aigua, la pastilla de brou, la sal i el pebre. Programarem 20 minuts, a 100º en velocitat 2. Passada la meitat del temps afegirem les fulles de menta, (jo vaig posar 4 o 5).
Passat aquest temps, afegirem els altres 250 gr. de llet i triturarem 1 minut en velocitat progressiva 5-7-10, ha de quedar una crema molt fina.
Servirem acompanyada, d'unes fulles de menta, o d'una mica de enciam tallat en juliana, o fins i tot amb unes làmines fines de parmesà.
Bon profit.
Doncs Eva no ho havia provat mai, sembla molt bo, me l'apunto!
ResponEliminaMai he tastat la crema d'enciam!! Prenc nota.
ResponEliminaPetons
Mon
Això s'ha de tastar...
ResponEliminaNani