L'altre dia a la meva sogra li van portar una cidra per fer cabell de àngel i jo, amb tot el meu morro li vaig dir: Quan ho faci em dóna una miqueta.
Caray!!! Em va portar la cidra perquè la fes jo... Mi gozo en un pozo.
Com a curiositat, les cidres és millor deixar-les uns mesos, des de la seva recol·lecció, abans de poder fer-les servir. Encara que llegint algun que un altre blog diu que això no és necessari.
Ingredients:
1 cidra madura, 2/3 parts del pes de la cidra cuita (sense pelar i sense llavors) en sucre, la pell d'una llimona (sense gens de part blanca), 1 pal de canyella.
Preparació:
Partir cidra a la meitat (és molt dura, podem tirar-la al terra o martellejar un ganivet per aconseguir clavar-lo).
La courem a l'olla ràpida uns 40 minuts. Deixarem refredar dins de la seva mateixa aigua.
Treure, les llavors i buidar la carn.
Deixar-los unes 12 hores en un colador, pressionarem perquè perdi tota l'aigua.
Posarem la papallona a la thermomix. Posarem la cidra escorreguda, el sucre, canyella i la pell de la llimona. Programarem 30 minuts, temperatura 100º, en velocitat 1.
Deixarem refredar d'un dia per a un altre i repetirem aquesta operació dos vegades mes.
Jo, suposo que per ser "novata" en això de fer aquest dolç, desprès de fer aquesta operació 3 dies, el quart em vaig decidir a posar-la al foc, va ser quan va acabar de fer-se i d'agafar un color molt més caramel·litzat.
1 cidra madura, 2/3 parts del pes de la cidra cuita (sense pelar i sense llavors) en sucre, la pell d'una llimona (sense gens de part blanca), 1 pal de canyella.
Preparació:
Partir cidra a la meitat (és molt dura, podem tirar-la al terra o martellejar un ganivet per aconseguir clavar-lo).
La courem a l'olla ràpida uns 40 minuts. Deixarem refredar dins de la seva mateixa aigua.
Treure, les llavors i buidar la carn.
Deixar-los unes 12 hores en un colador, pressionarem perquè perdi tota l'aigua.
Posarem la papallona a la thermomix. Posarem la cidra escorreguda, el sucre, canyella i la pell de la llimona. Programarem 30 minuts, temperatura 100º, en velocitat 1.
Deixarem refredar d'un dia per a un altre i repetirem aquesta operació dos vegades mes.
Jo, suposo que per ser "novata" en això de fer aquest dolç, desprès de fer aquesta operació 3 dies, el quart em vaig decidir a posar-la al foc, va ser quan va acabar de fer-se i d'agafar un color molt més caramel·litzat.
Bon profit.
jajaja, bona idea la de la teva sogre!!! així ens has portat la recepta. Petonets
ResponEliminaSi, si pero quina feinada!!!
ResponEliminaPetonets.
Jo també la faig amb TMX però la poso al forn, enlloc de bullir-la, i com que agafa menys aigua no cal fer tantes tongades de 30 minuts .
ResponEliminaPTNTS
Dolça