divendres, 7 d’octubre del 2011

Melva.

Dissabte passat, a la peixateria vaig veure unes melvas que feien molt goig, no les havia comprat mai i després de comentar amb la peixatera, el tipus de peix era, em vaig decidir a emportar-me una cap a casa.

L'he fet com faig gairebé sempre la tonyina, el resultat ha sigut bo, ens ha agradat a 3 de 4, no esta malament la mitjana. Repetirem... segurament.


Ho sento molt Rubèn.




Ingredients:
1 melva feta a lloms, 2 pebrots verds, 1 pebrot vermell, 2 nyores,1 ceba, tomàquet madur, conyac, 2 alls, pebre, sal i oli.

Preparació:
Primer de tot posarem les nyores en remull amb aigua templadeta, durant com a mínim 2 hores.
Netejarem els lloms de melva de les possibles espines, li treure'm la pell i els passarem per la cassola a foc viu amb un rajolí d'oli, només perquè agafin color, s'acabaran de fer després.
Tallarem en làmines els alls i els posarem en la mateixa cassola perquè es daurin, a foc suau, trossegem la ceba i els pebrots en tires fines i ho afegirem tot a la cassola. Salpebrarem i "pocharem". Quan la ceba sigui transparent afegirem un bon raig de conyac i deixarem que redueixi. Quan hi hagi reduït a la meitat, afegirem la polpa de les nyores que teníem en remull.
A continuació li posarem el tomàquet picat ben petit o una mica de salsa de tomàquet natural, i ho deixem coure tot junt uns 5 minuts.
Quan tinguem la salsa llesta, li afegirem els trossos de melva i deixarem coure uns 5 minuts més.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada