Avui porto un plat, que per la meva alegria, la vegada anterior que el vaig fer, ens va agradar a 2 de la família (no haig de dir a qui, oi?) i aquesta última vegada ja érem 4.
Tot un triomf, no?
Ingredients:
2 albergínies més o menys de la mateixa grandària, 250 gr. de carn picada, tomàquet triturat (jo el vaig posar de llauna), 1 ceba tendre, 1 pebrot verd, oli d'oliva, sal i pebre negre, formatge ratllat per gratinar, beixamel.
2 albergínies més o menys de la mateixa grandària, 250 gr. de carn picada, tomàquet triturat (jo el vaig posar de llauna), 1 ceba tendre, 1 pebrot verd, oli d'oliva, sal i pebre negre, formatge ratllat per gratinar, beixamel.
Preparació:
Primer de tot, rentarem i tallarem les albergínies en dues meitats llargues i amb un ganivet farem talls a la carn, amb cura de no trencar la pell, que ens farà de contenidor. Posarem les meitats a la safata del forn, amb una mica de sal i un rajolí d'oli. Les ficarem al forn i les deixarem que es facin una mitja horeta a 180º. També les podem fer en el microones.
Picarem la ceba i el pebrot molt fins. En una paella amb una mica d'oli i sofregirem la ceba quan sigui transparent afegirem el pebrot.
Quan el pebrot sigui llest afegirem la carn picada a la paella, salpebrem i remourem per esmicolar bé la carn.
Quan les albergínies siguin llestes, les treurem del forn. Vigilant no cremar-nos i no trencar-les, buidarem gran part de la carn amb l'ajuda d'una cullera. Picarem petita tota la carn de l'albergínia i l'afegirem a la paella.
A continuació afegirem unes cullerades de tomàquet i deixem fins que els tomàquets siguin fets. Reservarem.
Prepararem la beixamel com tinguem costum.
Omplirem les albergínies amb la barreja, repartirem la beixamel per damunt i el formatge ratllat just abans de gratinar.
Ficarem en el forn a 180º i les deixarem fins que siguin daurades.
Bon profit.
com m'agraden les albergínies farcides! son tan fàcils i tan bones!!! petonets
ResponEliminaJo les faig gairebé idéntiques.
ResponEliminaBONÍSSIMES!!!
Un petonet ;)