dimarts, 12 de novembre del 2013

Bacallà gratinat.

Avui portem un plat que tot i ser molt senzill de fer queda espectacular i boníssim, que, comencem a fer proves per nadal... propostes, propostes...

I podem menjar un altre tipus de peix... yupiya!!!  el bacallà li agrada... fet així, eh!!!




Ingredients:
4 lloms de bacallà dessalat, patates, 1 ceba, all i oli (suau), oli d'oliva, sal, pebre i romaní.

Preparació:
Pre-escalfarem el forn a 200º.

Pelarem les patates i les tallarem a rodanxes grosses, tallarem també la ceba, però mes fineta. Jo ho he fet amb la meva mandolina nova!!! (Que contenta estic...).

Posarem les patates i la ceba a la safata del forn les salpebrarem i els hi posarem un raig d'oli, afegirem el romaní i les ficarem al forn una estona. Abans de que siguin fetes afegirem el bacallà que cobrirem amb all i oli.

Tornarem a enfornar fins que el bacallà sigui fet, les patates cuites i l'all i oli daurat. Emplateu i gaudiu...

Bon profit.

diumenge, 10 de novembre del 2013

Pastis de figues.

Si, ja ho sé, ara no queden gaires figues, però la figuera aquest any a donat moltes, però que mooooltes figues... i taaaaant bones...



Ingredients:
Una placa de pasta de full, 8 figues, 2 ous, 100 gr. de sucre, 125 gr. de farina, 500 ml. de llet, 1 culleradeta de llevat químic, una mica de sal i sucre glas.

Preparació:
Preescalfarem el forn a 180º.

Al got de la thermomix posarem els ous juntament amb el sucre, programarem 6 minuts a velocitat 3 i 40º. Afegirem la farina, el llevat, la sal, i programarem 3 minuts a velocitat 5, sense temperatura. Afegirem la llet i barrejarem fins obtenir una mescla homogènia. Programarem 2 minuts a velocitat 5.

Forrarem un motllo amb la pasta de full, taparem amb paper de cuina i posarem un pes i l'enfornarem uns 15 minuts.

Quan traiem la pasta de full del forn la farcirem amb la  mescla que tenim reservada i afegirem les figues partides per la meitat.

Fornejarem uns 40 minuts, 5 minuts abans del final, espolvorejarem amb sucre glas.

Bon profit.

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Ametlles garapinyades.

Amb aquesta recepta (un clàssic), intento reincorporar-me tant al meu blog (pobret...) com a la proposta que ens arriba cada 28 des de el blog "Memòries d'una cuinera". 

Noies aquest mes l'heu encertat de ple... tenia moltes ganes de provar a fer-les i un petit projecte en ment.



Ingredients:

250 gr. d'ametlles torrades amb pell, 200 gr. de sucre blanc, 200 gr. d'aigua, 1 sobre de sucre vainillat.

Preparació:


Agafarem una paella, posarem l'aigua, els sucres i les ametlles. Ho posarem a foc mig i veurem com el sucre es va desfent i l'aigua agafa el color de la pell de l'ametlla. Ho deixarem a foc mig fins que l'almívar comenci a bullir (farà escuma).

Baixarem el foc per mantenir el bull al mínim, sense que pugi la temperatura de l'almívar. D'aquesta manera, sense parar de remoure amb un cullerot de fusta, fins que l'aigua s'evapori i l'almívar redueixi.

Arribats aquí semblarà que tenim sorra al cassó i tota l'aigua ens desapareixerà, quedarà totalment sec. No deixarem de remoure constantment.

Ara hem de jugar a posar i treure la paella del foc, quan veiem que al fons de la paella hi ha una mica de caramel, l'apartarem del foc sense deixar de remenar, tornarem a repetir, posarem la paella al foc i l'apartarem altre vegada sense deixar de remenar repetirem fins que veiem que les ametlles comencen a garrapinyar-se quan el caramel va embolicant-les i que queden soltes.

Quan veiem que son fetes, les traurem  sobre un paper de forn. Quan siguin menys calentes, les anirem separant i les deixarem fins que siguin completament fredes.

Ara només queda fer les fotos ràpidament abans que se les mengin.

Bon profit.


dimecres, 23 d’octubre del 2013

Oli d'alfàbrega.

Per una pizza, una pasta, una amanida, ... per qualsevol cosa que podem imaginar...




Ingredients:
1 l. d'oli d'oliva verge, 50 gr. de fulles d'alfàbrega fresca.

Preparació:
Primer de tot, rentarem l'alfàbrega i eixugarem be les fulles amb un paper de cuina, no volem que quedi aigua al nostre oli.

Escalfarem l'oli i amb el foc apagat in-fusionarem les fulles d'alfàbrega. Si ho fem amb thermomix programarem 1 minut a 85º i velocitat 1. Ho passarem tot a un pot de vidre i quan sigui fred, el taparem i el deixarem a la despensa (Ull!!! no a la nevera), entre 20 i 30 dies. L'anirem remenant (sense obrir el pot) de tant en tant.

Podeu fer menys quantitat, però ja que us poseu feu-ho, sempre podeu tenir un detall preparat per regalar.

Bon profit.

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Aniversari.

I avui fem 3...