diumenge, 29 de desembre del 2013

Galtes ibèriques al vi d'oporto.

Nit de Nadal, primer sopar familiar de la temporada nadalenca d'aquest any 2013 que gracies a Deu PER FI !!! s'acaba... deseandito estoy...




Ingredients:
2 o 3 galtes ibèriques per persona, 3 grans d'all, 3 porros, 3 pastanagues, 2 cebes, 2 pomes, 1 got de vi de oporto, 1 got de brou, 1 clau d'olor, sal i pebre, oli d'oliva i farina.

Preparació:

Enfarinarem les peces de carn i els hi traurem el sobrant de farina. En una paella amb un dit d'oli ben calent segellarem les galtes i reservarem.

A l'olla exprés, amb un bon doll d'oli anirem sofregint els alls i les cebes tallades en trossos gruixuts, els porros i les pastanagues en rodanxes, finalment les pomes trossejades sense pell ni llavors. Salpebrem lleugerament.

Afegirem el got de vi i el clau d'olor. Deixarem que s'evapori una mica i incorporarem les galtes, el got de brou i deixarem coure amb l'olla tapada 20 minuts des de que comenci a xiular la vàlvula.

Passat aquest temps apagarem el foc, deixem que l'olla es refredi per si sola, obrirem i comprovarem la carn, estarà tova però no es desfarà.

Deixem coure a foc mitjà sense tapar uns 45 minuts mes. Retirarem la carn amb molta cura, ara pràcticament es desfarà, passem les verdures per la batedora i pel xino, rectificarem de sal, tornarem a ficar la carn a la salsa i deixarem reposar.

He servit amb unes patates confitades amb romaní.

Bon profit.

4 comentaris:

  1. Que bo aquest plat, Eva!!
    Ha de ser deliciós! Que tinguis una bona entrada d'any i un 2014 ple de receptes delicioses!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Fa molt poc que vaig cuinar galtes per primera vegada i, la veritat, em van sorprendre moltíssim!!! M'apunto aquesta recepta per quan les torni a cuinar!!!
    Petons i feliç 2014!
    Olga

    ResponElimina
  3. Molt bo Eva felicitats Amalia

    ResponElimina
  4. M´agradant molt les galtes de porc i com las has fet tu...han d´estar de chuparse els dits!!!
    Petons

    ResponElimina