I amb això rematem el Nadal (gracies a Deu). Tornarem a cuidar-nos, encara que haig de reconèixer que m'he portat força bé. Però ja tinc ganes de tornar a la rutina, dilluns al cole (gracies a Deu...).
Hem estrenat any, intencions, esperances i ganes, moltes ganes de sortir d'aquesta.
Aquest es es segon tortell que faig, el del l'any passat va anar directament a les escombraries, però jo, que no soc de Mataró, però també soc una mica "capgròs" ho he tornat a intentar, no sé si me n'he sortit però aquest any l'hem pogut tastar, l'any vinent tornarem a intentar-ho i esperem que la tercera sigui la vençuda i em quedi tan fantàstic con els que he vist en alguns dels vostres blocs.
Hem estrenat any, intencions, esperances i ganes, moltes ganes de sortir d'aquesta.
Aquest es es segon tortell que faig, el del l'any passat va anar directament a les escombraries, però jo, que no soc de Mataró, però també soc una mica "capgròs" ho he tornat a intentar, no sé si me n'he sortit però aquest any l'hem pogut tastar, l'any vinent tornarem a intentar-ho i esperem que la tercera sigui la vençuda i em quedi tan fantàstic con els que he vist en alguns dels vostres blocs.
Ingredients:
Per el sucre glass aromatitzat:
120 g de sucre, la pell d'una llimona, la pell d'una taronja, només la part de color.
Per a la massa mare:
70 gr. de llet, 10 gr. de llevat de forner, 1 cullereta de sucre i 130 gr. de farina de força.
Per a la massa del tortell:
60 gr. de llet, 70 gr. de mantega a temperatura ambienti, 2 ous,
20 gr. de llevat de forner, 30 gr. d'aigua d'atzaar, 450 gr. de farina de força i un pessic de sal.
Per decorar:
1 ou batut, sucre humit amb unes gotes d'aigua i perles de xocolata.
Per el sucre glass aromatitzat:
120 g de sucre, la pell d'una llimona, la pell d'una taronja, només la part de color.
Per a la massa mare:
70 gr. de llet, 10 gr. de llevat de forner, 1 cullereta de sucre i 130 gr. de farina de força.
Per a la massa del tortell:
60 gr. de llet, 70 gr. de mantega a temperatura ambienti, 2 ous,
20 gr. de llevat de forner, 30 gr. d'aigua d'atzaar, 450 gr. de farina de força i un pessic de sal.
Per decorar:
1 ou batut, sucre humit amb unes gotes d'aigua i perles de xocolata.
Preparació:
Posarem en el got de la thermomix molt sec el sucre i polvoritzarem 30 seg. en velocitat progressiva 5-7-10.
Afegirem les pells de llimona i taronja i programarem 15 seg, velocitat 5-7-10. Retirarem i reservarem.
Posarem tots els ingredients per a la massa mare al got i programarem 15 seg. en velocitat 4. Retirarem del got, farem una bola. La introduirem en un bol i la cobrirem amb aigua temperada, quan floti i dobli el seu volum, estarà llesta.
Posarem en el got de la thermomix molt sec el sucre i polvoritzarem 30 seg. en velocitat progressiva 5-7-10.
Afegirem les pells de llimona i taronja i programarem 15 seg, velocitat 5-7-10. Retirarem i reservarem.
Posarem tots els ingredients per a la massa mare al got i programarem 15 seg. en velocitat 4. Retirarem del got, farem una bola. La introduirem en un bol i la cobrirem amb aigua temperada, quan floti i dobli el seu volum, estarà llesta.
Posarem en el got els ingredients de la massa del tortell, el sucre que teníem reservat i la massa mare, programarem 30 seg. en velocitat 6, ajudarem amb la espàtula pel vocal.
Pastarem 3 minuts en velocitat espiga. Deixarem reposar dins del got fins que la massa surti pel bocal. Tornarem a baixar la massa i tornarem a programar 1 minut en velocitat espiga.
Retirarem la massa del got amb les mans mullades d'oli (és molt enganxifosa), i la posarem al marbre de la cuina enfarinat. Farem una bola i la posarem a la safata del forn amb un paper, formarem el tortell introduint els dits en el centre i obrint la massa a poc a poc, ha d'ocupar gairebé tota la safata del forn. Pintarem amb ou batut i adornarem amb el sucre humitejat i amb algunes llavors de xocolata (o fruites dolces, però a nosaltres no ens agraden).
Retirarem la massa del got amb les mans mullades d'oli (és molt enganxifosa), i la posarem al marbre de la cuina enfarinat. Farem una bola i la posarem a la safata del forn amb un paper, formarem el tortell introduint els dits en el centre i obrint la massa a poc a poc, ha d'ocupar gairebé tota la safata del forn. Pintarem amb ou batut i adornarem amb el sucre humitejat i amb algunes llavors de xocolata (o fruites dolces, però a nosaltres no ens agraden).
Deixarem reposar fins que doblegui el seu volum, (jo vaig marxar a veure la cavalcada i la vaig deixar dins del forn apagat).
Pre-escalfarem el forn a 200º i fornejarem uns 20 minuts, durant els últims 5 minuts he posat la temperatura a 180º, i amb tot i amb això se'm torrat una miqueta de mes.
Bon profit.
Hi ha moltes formes de fer-lo però totes queden genial. I el teu tortell té una pinta estupenda!!!
ResponEliminaFeliç any maca ;)
I tant que te n'has sortit, si la pinta ho diu tot! Es veu esponjòs i segur que era boníssim!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Té una pinta extraordinària. Sense farcit? Aquest jo el sucava directament a la llet.
ResponEliminaPtnts,
Nani