Amb aquesta recepta accepto la proposta que per aquest mes de Gener ens proposan des de "els fogons de la Bordeta" i "xocolata desfeta".
La veritat es que no tenia gens clar que faria, les carxofes m'encanten, pero no les cuino de gaires maneres diferents. Aquest plat el vaig tastar al dinar d'empresa d'aquest nadal i em va encantar. Clar que el que menys m'agrada d'aquest plat es l'arròs...
La veritat es que no tenia gens clar que faria, les carxofes m'encanten, pero no les cuino de gaires maneres diferents. Aquest plat el vaig tastar al dinar d'empresa d'aquest nadal i em va encantar. Clar que el que menys m'agrada d'aquest plat es l'arròs...
400 gr d'arròs, 200 gr de bacallà dessalat, 2 tomàquets madurs mitjans, 1 ceba, all, julivert, una mica de sucre, aigua i 6 carxofes.
Preparació:
Prepararem un sofregit de ceba, l'all i julivert tot ben tallat petitet o passat per la batedora. El confitarem a foc suau.
Seguidament el tomàquet que haurem ratllat (afegirem una mica de sucre per treure-li l'acidesa) l'afegirem a la cassola.
Un cop el sofregit amb el tomàquet sigui llest, afegirem les carxofes, que haurem tallat i mantindrem amb una mica d'aigua i llimona per que no es posin negres, les anirem coent una mica.
Esmicolarem el bacallà (que tindrem en remull) l'afegirem al sofregit i li donarem unes voltes.
A continuació posarem l'arròs i el sofregirem. Afegirem l'aigua (dos mesures i mitja per una d'arròs) i salarem.
Deixarem bullir uns minuts a foc fort i després a foc més baix fins que l'arros sigui llest.
Bon profit.
M'encanta posar carxofa a l'arròs... boníssim!! I aquest arrosset fa una cara fantàstica, quina pinta!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Veig que som varia els que hem combina carxofes i bacallà, es que queden molt bé! Aquest arròs té una pinta fantástica!
ResponEliminaEn Jordi també va fer un dia una paella amb bacallà i carxofes, que bona!!
ResponEliminapetonets
que bo Eva!!!! no hagués fet mai una paella així, i t'asseguro que m'encanta!!! petonets
ResponEliminaA mi en canvi m'agrada més l'arròs que les carxofes, però ara mateix menjaria aquest plat sense cap problema!! I les fotografies m'encanten, quines ganes de tastar-lo!!
ResponEliminaUna abraçada.
Bacallà i carxofes= un arròs deliciós!
ResponEliminaUna fotografia excel·lent Eva.
Nani
Jo també he fet un arròs, pero aquest tinc que ferlo, t'ha quedat estupendo.
ResponEliminaUn petonet