dimarts, 3 de gener del 2012

Filet de porc iberic amb salsa de Pedro Ximenez.

Avui us presento part del sopar de cap d'any a casa meva. Una recepta simplement fantàstica, molt, però que molt fàcil de fer i segur que us agradara a tots.

La recepta original es tal i com us la presento amb filet de porc, encara que jo vaig posar menys filet i vaig afegir unes galtes també ibèriques.

El filet estava bo, però les galtes... segur que son pecat.

 


Ingredients
4 filets de porc ibèrics, 1 ceba gran, 250 ml. de brou de pollastre, 125 ml. de vi Pedro Ximénez, 50 gr. de panses moscatell, 50 gr. de prunes sense os, 1 cullerada de farina, oli d'oliva, sal i pebre negre.

Preparació:
Pelarem la ceba i la tallarem en juliana. Les posarem en una cassola de fang amb una mica d'oli a foc suau. Deixarem fins que es quedi transparent, si és necessari afegirem unes cullerades de brou.

Agafarem els filets i els salpebrarem. En una paella gran posarem una miqueta d'oli i daurarem els filets a foc fort perquè es tanquin i així quedin més sucosos després. Quan estiguin daurats, els traurem de la paella i els reservarem.
Deixarem la paella al foc, afegirem el Pedro Ximénez. Remourem bé per recollir del fons tot el suc que ha quedat, reservarem.

Quan la ceba sigui ben transparent afegirem una cullerada de farina i remourem bé perquè la farina no quedi crua. Afegirem el vi a les cebes.
Remourem un minut i afegirem els filets i el brou de pollastre que tindrem calent. Afegirem les panses i les prunes a la salsa. Tindrem a foc fort fins que la salsa s'espesseixi al nostre gust.

En una mitja horeta aproximadament haurà aconseguit una textura cremosa.

Bon profit.

1 comentari: