diumenge, 27 de novembre de 2011

Sopa negra, o sopa de tardor.

Torna a ser 28 i hem de fer una proposta al blog "Memòries de una cuinera".

Avui m'agradaria presentar-vos una sopa, (tot i que vist de lluny, sembli més un puré o una crema), aquesta sopa s'ha fet des de sempre a casa de la meva mare, d'on ha sortit es un misteri, però sempre ha estat per aquí, la meva germana i jo sempre li hem dit sopa negra, d'aquí el seu nom.

Espero que us agradi, suposant que la prenguem com una sopa, per allò de fer servir cullera...




Ingredients:
1/2 Kg. xampinyons, 1 paquet de moixernons secs, 1 ceba gran, 3/4 l. de caldo de pollastre, sal, pebre, oli i xerès sec (opcional).

Preparació:
Primer de tot posarem els moixernons en remull amb una mica d'aigua.
Tallarem la ceba i la sofregirem a la cassola amb una mica d'oli, entre tant netejarem molt bé els xampinyons i els tallarem a trossos grossos, quan la ceba sigui transparent els afegirem juntament amb els moixernons i els sofregirem.
Els  deixarem fins que perdin l'aigua, després afegirem el caldo, sal-pebrem i ho deixarem coure tot junt durant  uns 10 minuts.

Només ens quedarà passar la batedora fins aconseguir la textura desitjada (a mi m'agrada que quedi una mica sencera).


A l'hora de servir-ho podem afegir una cullerada de xerès a cada plat, (menys als nens, esclar).



Bon profit.



Heu vist quin davantal mes xulo m'ha regalat pel meu aniversari la meva amiga Pilar???
M'encanta, esta feta una artista.


5 comentaris:

  1. Les sopes o cremes de bolets són la meva perdició! Ha de ser boníssima!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que bona! potser la faci avui per sopar. Puc tirar el xerès quan encara cou?

    ResponElimina
  3. Que bona amb bolets!!!!! una sopa perfecte per la fresqueta que fa!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  4. Alba, suposo que no hi ha cap problema en posar el xerès mentre encara cou, igual que el pots suprimir si no t'agrada, jo, moltes vegades no el poso.

    Petonets.

    ResponElimina
  5. M'havies deixat intrigada amb el nom!!!!!!! Els moixernons no els he tastat mai en una sopa, quan en torni a fer de xampinyons, que ens agrada molt, en tiraré.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina