dimecres, 26 de desembre del 2012

Torró de coco.


Fa uns dies, vam tenir a casa un nou membre, vam tenir un noi d'intercanvi, un noi francés, ja que el meu fill petit ha escollit aquesta segona llengua i aquest any toca intercanvi, al mes de març el Rubèn marxarà cap a Lyon.

Entre el Rubèn i jo vam decidir preparar-l'hi uns dolços per que s'emportes de tornada a Lyon, hem rebut una postal, diu que li han agradat.




Ingredients:
400 gr. de coco ratllat, 375 gr. de llet condensada, 200 gr. cobertura de xocolata negra per decorar (opcional). 


Preparació:
Posarem al got de la thermomix el coco i la llet condensada, barrejarem 2 minuts a 40º i velocitat 2.

Folrarem amb film transparent una capseta de fusta, ( o cubitera, tupper o recipient similar). Col·locarem la barreja de coco dins i premsarem bé.

Ara el podem decorar, com he fet jo aquesta vegada enganxant les figuretes de xocolata amb una mica de xocolata fossa o be podem cobrir-lo de xocolata, per això farem el seguent:
Fondrem la xocolata partida en trossos, en dues o tres tandes de 30 segons a 800W removent-ho entre elles.
Pinzellarem el torró, amb la xocolata i reservarem al congelador uns cinc minuts, el que acabem de pinzellar quedarà dur i serà la part d'abaix del nostre torró, girarem el torró al seu recipient sobre un altre film, tornarem a pinzellar més xocolata sobre la resta del torró, ficarem cinc minuts més al congelador. 
Quan la xocolata sigui dura traurem el paper film i folrarem la capsa amb paper de forn, tornarem a ficar el torró a la caixa i reservarem fins que arribi la hora del postre en qualsevol festiu d'aquests que s'acosten.

Bon profit i Bon Nadal.

2 comentaris:

  1. Que bò de fer que és aquest torró, però jo no en puc fer, després no puc aturar de menjar-ne, ja me basta el que menjo per aquí i per allà.
    Molts d'anys i bon any!!!

    ResponElimina
  2. Ostres Eva, amb la Thermomix! El faré segur.
    El francès que bonic. La Violeta també l'estudia.
    Lyon, una bonica ciutat per anar.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina