dimarts, 25 de desembre del 2012

Canelons de peix.

Ara be Nadal, ja esta tan aprop que es avui mateix, es el segon any que la Nit de Nadal ens ajuntem a casa meva i es el segon any que faig canelons, i no es per res especial, coincidència, només espero que aquests  tinguin tant èxit com els de l'any passat.






Ingredients:

Per fer els canelons:
½ kg. De lluç, 300 gr. de salmó fresc, 300 gr. de rap, tot el peix sense pell ni espines, 300 gr. de gambes, 400 cl. de nata líquida, 1 got de crema de gambes, 1 ceba gran, 1  pot de pebrots del piquillo (també es pot fer amb pebrot vermell escalivat), mantega, sal i pebre


Per fer la salsa beixamel:

750 gr. de llet, 60 gr. de farina, 30 gr. de mantega, una cullerada d'oli, sal, pebre  i nou moscada. Formatge  emmental per gratinar-ho.

Preparació:
Primer pelarem les gambes, les cues les reservarem i amb les pells i els caps prepararem la crema de gambes, ho posarem tot en una cassola amb un rajolí d'oli, les sofregirem una mica i afegirem 2 gots d'aigua  Ho deixarem coure uns 20 minuts sense destapar. 
Ho passarem tot pel xino per treure tot el suc dels caps de les gambes, la crema resultant la tornarem a posar al foc per tal de concentrar-la més.


Per preparar farcit dels canelons, tallarem la ceba ben petita i la sofregirem amb una mica de mantega i unes gotes d'oli amb la cassola tapada i el foc suau. Quan sigui transparent, afegirem el lluç, el rap i el salmó tallat a trossos petits amb el pebrot també tallat petit, rectificarem de sal i pebre i ho deixarem coure uns 10 minuts procurant que el peix es vagi trencant.

Després afegirem la crema de llet i el suc de les gambes, es deixa bullir a foc una mica fort, si cal ho rectificarem de sal, al final de tot si posarem les cues de les gambes pelades i tallades a trosses.
Si no quedes prou lligada ens podem ajudar amb una mica de maicena per espessir-la.


Courem la pasta dels canelons tal com indica el fabricant. Un cop cuita la posarem a refredar amb aigua freda, les  col·locarem sobre un drap net i quan sigui freda ja podrem farcir els canelons.



Per finalitzar farem la beixamel, posarem al got de la thermomix, tots els ingredients i programarem 8 minuts a 90º i velocitat 4.


Posarem una mica de beixamel al fons d'una safata del forn, col·locarem els canelons i els regarem amb la resta de beixamel, els espolsarem amb el formatge ratllat, repartirem uns trossets de mantega i els posarem al forn amb el gratinador.


Bon profit i Bon Nadal.

2 comentaris:

  1. Salmó, rap... això sí que són uns canelons com cal pels qui no som gaire fans dels de carn1! Boníssims, Eva! Bones festes, guapa!

    ResponElimina
  2. Es tota una sort que quedin uns quants per congelar i tastar-los un altre dia

    ResponElimina