diumenge, 29 de juliol de 2012

Gelatina de madedònia.

Definitivament, faig tard, ho sé, ho sento, però es que estic una mica liadilla.
Encara puc presentar això al memòries...



Ingredients:
Poma, pera, plàtan, maduixes, pinya, kiwi, suc de pinya,cireres, sucre morè i un sobre de gelatina neutra.

Preparació:
Tallarem la poma, la pera, el plàtan en rodanxes finetes, anirem col·locant al motllo fent capes de colors,  reservarem.
En un cassó posarem 1/4 de l. de suc de pinya, menys una mica en els que desfarem el sobre de gelatina en fred, quan el suc sigui calent afegirem el suc fred amb la gelatina, apartarem del foc, remenarem bé i reservarem fins que temperi.
Omplirem els motllos amb la gelatina tèbia, deixarem refredar a la nevera.

Al moment de servir, posarem el kiwi i la pinya al plat, desmotllarem la gelatina i decorarem amb mitja cirera i una mica de menta.

Bon profit.



dimecres, 25 de juliol de 2012

Crema freda de cogombre.

Tinc una mica d'excés de cogombres i la veritat, a l'amanida no m'entusiasma. Llavors haurem de buscar noves propostes.

A més amb la calor que fa, només tinc ganes de menjar coses fredes i fàcils de fer...




Ingredients:
4 cogombres mitjanets, 2 iogurts naturals, 1 all (petit o mig, si no es nota massa), el suc de mitja llima, oli d'oliva, sal, pebre, cibulet, unes fulles de menta, vinagre i aigua molt freda.

Preparació:
Primer de tot, pelarem el cogombre, el tallarem a trossos i el posarem en un bol cobert amb aigua freda i una mica de vinagre, ho tindrem mitja hora.

Traurem l'aigua dels cogombres i els posarem al got de la thermomix, afegirem l'oli, el cibulet finament picat, l'all, la menta i el suc de la llimona, salpebrarem i ho triturarem tot en velocitat progressiva 5-7-9 durant un minut. Afegirem el iogurt i programarem un minut més a velocitat 1. Passarem pel xino per aconseguir una crema fina.

Si ens queda molt espès, podem afegir una mica d'aigua freda, fins aconseguir la textura que preferim.

Bon profit.

dilluns, 23 de juliol de 2012

Melmelada de cireres.

Ara feia dies que no feia melmelades, tenia una mica de mono, bé ja l'he calmat per una temporada...



Ingredients:
500 gr. de cireres, 250 gr. de sucre morè i mitja llimona sense res de la part blanca.

Preparació:
Rentarem les cireres, les assecarem i traurem els ossos, si som afortunats (que no ho som) gaudirem de la ajuda d'un gadget que serveix per treure els pinyols, si no farem servir un ganivet i una mica de traça.

Posarem al got de la thermomix, les cireres, el sucre i la llimona.

Programem 45 minuts a 100º i velocitat 2.

Ho farem sense el tap de la thermomix i amb el cistellet per facilitar l'evaporació. Si quan acaba el temps no ha espesat el suficient, programarem 5 minuts més temperatura varoma i a la mateixa velocitat.

Repartirem en pots esterilitzats i bullirem per fer el buit, si el que volem es guardar la melmelada, però potser no caldrà...

Bon profit.

divendres, 20 de juliol de 2012

Quiche de bledes i formatge de cabra.

Nit de divendres, sopar informal, a demès acaben d'arribar directament des de l'hort unes bledes impressionants, però amb la calor que fa... menjar-me un plat de bledes cuites??? uf... no!
A demés els nens se la mengen millor sens dubte...




Ingredients:
Un manat de bledes, ceba, una placa de pasta de full (o brisa), 150 ml. de nata, 3 ous, formatge de cabra, oli, sal i pebre.

Preparació:
Coem les fulles de les bledes amb una mica d'aigua i sal, escorrerem i reservarem.
Sofregirem la ceba picada ben petita amb una mica d'oli, quan sigui daurada afegirem les bledes reservades, salarem.

Posarem la placa de pasta fullada en un motlle desmuntable que haurem greixat de ser necessari. 

En un bol batrem els ous amb la nata, salpebrem. Afegirem les bledes, remenarem. Ho bolcarem tot a sobre de la placa de la pasta de full. Posarem el formatge a trossos per sobre.

Ficarem al forn pre-escalfat a 200º uns 20 minuts.

Bon profit.

diumenge, 15 de juliol de 2012

Pastis de formatge amb melmelada de cireres.

Torna a ser dia 15 i com sempre (por los pelos...) participem a la recepta del 15, els blogs "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta", ens proposan les cireres, tela, a casa ens agraden tant, que mai havia fet res amb cireres, no dona temps.
Primer vaig pensar en fer un clafoutis, però com que feia dies que em demanen un pastis de formatge, vaig pensar... mira mataré dos ocellets d'un "tiru", però no, no han sigut dos, si no tres, ja que la Nani, desde el blog "La cuina Violeta", ens convida a fer alguna cosa amb melmelades...i jo no puc menjar ni tans pastissos, ni tanta melmelada...



Ingredients:
200 gr. de galetes digestive  i 100 gr. de mantega fossa per la base.
500 gr. de formatge fresc (jo 0%, però podeu posar un altre), 4 ous, 150 gr. de sucre, 1 cullerada de maizena, una mica més de mig got de llet evaporada i melmelada de cireres

Preparació:
Primer de tot prepararem la base, triturarem les galetes fins a reduir-la a pols, (ho podem fer a la thermomix, amb la ma del morter o amb el corró). Fondrem la mantega al microones (jo la poso funció descongelar) i ho barrejarem amb les galetes.
Folrarem un motllo desmuntable amb paper de forn i estendrem la barreja de galetes, procurant que quedi uniforme. Reservarem a la nevera, entre tant prepararem el pastís.

Posarem al got de la thermomix el formatge, els ous, el sucre, la maizena i la llet evaporada. Batrem a velocitat 5 fins que sigui tot ben integrat.

Traurem el motllo de la nevera i posarem la barreja per sobre, amb molta cura. 
Enfornarem amb el forn pre-escalfat a 150º durant uns 60 minuts, o fins que en punxar-lo amb una broqueta  surti neta, els últims 10 minuts he posat el gratinador per que agafés color. Deixarem refredar el pastís dins del motlle.

Es millor fer-la de un dia per l'altre (el guardarem a la nevera ben tapada), però si teniu presa només ha de esperar unes hores.

Quan la anem ha servir, la decorarem amb la melmelada de cireres, o també podem deixar que cadascú es posi al plat la que vulgui.

Bon profit.

dimecres, 11 de juliol de 2012

Amanida de Patata.

Ja tenim l'estiu aquí, per aquestes dates, normalment estic desitjant agafar vacances, el mes de juliol acostuma a fer-se llaaaarg, molt llarg, però aquest any es diferent, tinc un neguit... que, per un altre banda no havia tingut mai, i es que aquest any les vacances d'agost es preveuen llargues, moooolt llargues, gaire bé definitives, i amb el dia que ens ha donat avui el sr. Rajoy, també es preveuen negres, moooolt negres... o soc jo que estic una mica pessimista?

Intentaré prendrem-ho una mica millor...




Ingredients:
Patates, tomàquet madur (però fort), ceba tendre, pebrot verd i vermell, olives negres (sense os), sal i oli d'oliva.
També podem posar-li una mica de tonyina, ou dur, etc... al gust.

Preparació:
Courem les patates amb pell dins d'una olla amb aigua salada, les deixarem refredar dintre de la mateixa aigua. Pelarem, tallarem a rodanxes i reservarem.

Picarem totes les verdures ben petites, les deixarem en un bol, les salarem i afegirem una mica d'oli. Tallarem les olives petites i les afegirem, remenarem tot.

Al moment de servir el plat, posarem les patates a la base, les verdures a sobre i repartirem una mica de l'oli de macerar-les per sobre.

Bon profit.

diumenge, 8 de juliol de 2012

Pollastre al curri

Tinc als nens fent un mini curs de vela al port, i et puc assegurar que quan arriben, encara no han entrat per la porta, que ja estan reclamant el dinar (això es el que te estar tot el diumenge al mati allunyat de la nevera...), avui, he pensat en fer alguna cosa que els agradés, i bé això sens dubte, els ha agradat.




Ingredients:
Pits de pollastre sense os i sense pell (jo he posat 6 petites), 1 ceba tendra, 1 pebrot vermell i un verd, 2 tomàquets madurs, 1 culleradeta de curri, oli d'oliva, 1/2 litre de brou de pollastre, sal i pebre. Per acompanyar una mica d'arròs bullit (jo he posat un especial per amanides).  

Preparació:
Pelarem la ceba i la tallarem a llunes, netejarem els pebrots i els tallarem en quadrats. Reservarem.

Escalfarem l'oli en un wok, afegirem la ceba i el pebrot, sofregirem durant 10 minuts, removent de tant en tant.

Tallarem els pits de pollastre en daus de grandària mitjana i els incorporem a les verdures. Seguirem cuinant a foc fort, fins que el pollastre sigui daurat.

Incorporarem els tomàquets, pelats i tallats en daus. Salpebrarem i espolvorejarem amb el curri,  remourem i cobrirem amb el brou calent.

Cuinarem fins que el brou s'hagi reduït. Servirem el plat de seguida, acompanyat d'una mica d'arròs.

Bon profit.