Si el que esteu buscant es un tortell/roscón/merendola navidenya,
fàcil, bueno y resulton,
no ho dubteu, aquest es el vostre...
i si no voleu complicar-vos la vida amb els llevats del tortell tradicional... aquest...
Ingredients:
Per a la massa: 150 gr de formatge quark, 45 gr d’oli de girasol, 55 gr de Llet, 75 gr de sucre, 1 culleradeta de sucre avainillat, 1 pessic de sal, 300 gr de farina de rebosteria, 1 sobre de llevat químic.
Per al farcit: 200 gr d'avellanes mòltes, 100 g de sucre, 4-5 gr d'essència
d'ametlla amarga, 1 ou separat el rovell de la clara,3-4 cullerades d'aigua, 1
cullerada de Llet, sucre glass per espolvorear
Preparació:
Per fer la massa: posarem al got de la thermomix, el formatge, l'oli, la llet, el sucre, el sucre avainillat i la sal i barrejarem 10 seg a velocitat 6.
Preparació:
Per fer la massa: posarem al got de la thermomix, el formatge, l'oli, la llet, el sucre, el sucre avainillat i la sal i barrejarem 10 seg a velocitat 6.
Afegirem la meitat de la farina i mesclarem 10 seg a velocitat 6.
Incorporarem la farina i el llevat i pastarem durant 1 min.a velocitat espiga. Retirarem la massa del got i reservarem.
Per fer el farcit: sense rentar el got, afegirem les avellanes mòltes, el sucre, l'essència, ½ rovell (reservarem l'altra meitat per pintar la massa), la clara, l'aigua i barregarem 15 seg. a velocitat 6.
Preescalfarem el forn a 180º
Estirarem la massa formant un rectangle de 40x50, podem ajudar-nos de dos trossos de film o dos trossos de paper de forn.
Cobrirem amb el farcit i enrrotllarem, juntarem les dos puntes forman un tortell i el posarem sobre un paper de forn.
Pintarem amb el rovell restant barrejat amb la llet.
Farem uns talls a la superfície del tortell en forma de triangle per que es pugui veure el farcit.
Fornejarem durant 30 minuts. i deixarem refredar sobre una reixeta abans de decorar amb el sucre glass.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada