El pa sempre ha estat una assignatura pendent, sempre ha estat allò de voler i faltar-te el valor per posar-t'hi a fer-ho, però després de moltes hores de veure vídeos, envejar els pans que feu als vostres blogs, fullejar algún llibre i aconseguir perdre aquesta "por" a qui soc, fent aquest pa de coca basat en la recepta de la Bet del blog "Tasta Rutes".
No puc explicar com queda... no hi han paraules.
Ingredients:
500 gr. de farina de força, 10 gr. de llevat fresc, 10 gr. de sal, 300 gr. d'aigua, 50 gr. d'oli d'oliva, un polsim d'orenga.
Preparació:
Posarem la farina en un bol gros, llavors afegirem el llevat
fresc, l’esmicolarem bé amb una mica de farina, afegirem l’oli i l’aigua, la sal i l'orenga, barrejarem tots els ingredients amb una espàtula de plàstic i quan veiem que esta tot integrat, l’abocarem sobre el marbre sense enfarinar.
Per amassar, agafarem la massa pel centre, l’aixecarem, la
picarem contra el marbre, estirarem d'ella i la doblegarem sobre ella mateixa. (Podeu veure aquest vídeo d'en Richard Bertinet , per entendre més bé el sistema), així aconseguirem que la massa vagi
agafant aire i cos. Hem de fer aquest procés uns 30 minuts, quan sorprenent-ment s'anirà desenganxant dels dits.
Enfarinarem el marbre, agafarem la massa i formarem una bola, tal com es veu al vídeo ho farem estirant les puntes al centre de la massa.
Deixarem la massa dins d'un bol enfarinat, i el taparem amb un drap.
La deixarem llevar en un lloc càlid lluny de corrents d'aire fins que dobli el seu volum.
Passat aquest temps, enfarinarem el marbre i hi abocarem la
massa amb l’ajuda de l’espàtula de plàstic.
Ara dividirem la massa en dos i que tornarem a formar dues boles
igual que hem fet abans, les deixarem reposar 15
min. tapades amb el drap. Preescalfarem el forn a 250º, posarem una safata amb aigua al fons del forn, farà vapor i ens ajudarà a aconseguir una crosta cruixent.
Aixafarem una mica les boles en forma rodona i farem uns talls, els obrirem, col·locarem els pans a la safata del forn amb un paper, i espolsarem amb una mica de farina i enfornarem uns 25 min.
Deixarem refredar
sobre una reixeta, si podem...
Bom profit.
Veient com t'ha quedat la faré.
ResponEliminaNani