diumenge, 10 de febrer del 2013

Pa de coca.

Ara estic segura, el tinc, tinc el cuc del pa,  no ho puc evitar (o no vull...).

El pa sempre ha estat una assignatura pendent, sempre ha estat allò de voler i faltar-te el valor per posar-t'hi a fer-ho, però després de moltes hores de veure vídeos, envejar els pans que feu als vostres blogs, fullejar algún llibre  i aconseguir perdre aquesta "por" a qui soc, fent aquest pa de coca basat en la recepta de la Bet del blog "Tasta Rutes".

No puc explicar com queda... no hi han paraules.




Ingredients:
500 gr. de farina de força,  10 gr. de llevat fresc, 10 gr. de sal, 300 gr. d'aigua, 50 gr. d'oli d'oliva, un polsim d'orenga.

Preparació:
Posarem la farina en un bol gros,  llavors afegirem el llevat fresc, l’esmicolarem bé amb una mica de farina, afegirem l’oli i l’aigua, la sal i l'orenga, barrejarem tots els ingredients amb una espàtula de plàstic i quan veiem que esta tot integrat, l’abocarem sobre el marbre sense enfarinar.

Per amassar, agafarem la massa pel centre, l’aixecarem, la picarem contra el marbre, estirarem d'ella i la  doblegarem sobre ella mateixa. (Podeu veure aquest vídeo d'en Richard Bertinet , per entendre més bé el sistema), així aconseguirem que la massa  vagi agafant aire i cos. Hem de fer aquest procés uns 30 minuts, quan sorprenent-ment s'anirà desenganxant dels dits. 

Enfarinarem el marbre, agafarem la massa i formarem una bola, tal com es veu al vídeo ho farem estirant les puntes al centre de la massa.

Deixarem la massa dins d'un bol enfarinat, i el taparem amb un drap. La deixarem llevar en un lloc càlid lluny de corrents d'aire fins que dobli el seu volum.

Passat aquest temps, enfarinarem el marbre i hi abocarem la massa amb l’ajuda de l’espàtula de plàstic.
Ara dividirem la massa en dos i que tornarem a formar dues boles igual que hem fet abans, les deixarem reposar 15 min. tapades amb el drap. Preescalfarem el forn a 250º, posarem una safata amb aigua al fons del forn, farà vapor i ens ajudarà a aconseguir una crosta cruixent.

Aixafarem una mica les boles en forma rodona i farem uns talls, els obrirem, col·locarem els pans a la safata del forn amb un paper, i espolsarem amb una mica de farina i enfornarem uns 25 min.

Deixarem refredar sobre una reixeta, si podem...

Bom profit.

1 comentari: