dijous, 15 de març del 2012

Tebi de llenties clàsiques.


Les llenties son un plat humil per excel·lència, però no per això es un plat de segona. Fins i tot hi ha llocs on es costum sopar-les per cap d'any, jo un any vaig fer un puré per aquesta data, però si no m'ataca molt L'alzheimer per aquest proper cap d'any igual preparo unes quantes d'aquestes.

El agar agar, es una gelatina amb la peculiaritat de que la podem escalfar una mica sense que perdi el cos.

Les quantitats en aquesta recepta, seran una mica no, molt orientatives, però bastant simples,

Amb aquesta recepte em presento al repte que cada mes ens proposan des-de els blogs "Els fogons de labordeta" i "xocolata desfeta" dins de la "recepta del 15".




Ingredients:
Llenties estofades, cada qual com tingui costum de fer-les, jo només hi poso una mica de xoriço i una mica de botifarró, agar agar en pols i ja esta.

Preparació:
Passarem les llenties per la batedora,  i desprès pel xino per aconseguir un puré ben fi. Posarem un pot amb el puré al foc, quan sigui calent afegirem una cullerada de agar agar, remenarem per aconseguir integrar-ho tot, quan s'hagi refredat una mica el passarem al motllo on haurà d'agafar cos (ha de quedar un flam primet), el deixarem a la nevera fins que acabi de refredar,jo el deixo d'un dia per l'altre.

Al dia següent, desemmotllarem i amb un tallador farem les formes desitjades, reservarem.
Tallarem el xoriço i el botifarró ben prims i donarem forma amb el mateix tallador, reservarem.

En el moment de servir, escalfarem una paella i ho passarem tot uns segons per la planxa, servirem d'immediat.

Bon profit.


8 comentaris:

  1. Molt original aquesta forma de versionar la recepta, m'agrada!

    Petons

    ResponElimina
  2. Eva, m'encanta!! També has optat per fer una versió del clàssic i t'ha quedat de luxe!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Buenísima receta. Muy original. Me gusta mucho. Gracias.

    ResponElimina
  4. Eva fantastica esta version,una muy buena idea
    beso

    ResponElimina
  5. llenties clàsiques?? això és innovació i el demés són tonteries, m'ha encantat la teva recepta Eva, un toc exquisit!

    ResponElimina
  6. Uau, quina passada de plat. He pensat el mateix, clàssiques?
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. Molt bona presència, m´encanta la teva proposta de llenties pel repte. Petons,

    ResponElimina
  8. Molt bona recepta. La presentació és de 10.
    Petons
    Recetas de Mon

    ResponElimina