diumenge, 20 de novembre del 2011

Sofregit de tomàquet cassolà.

Això encara no ho havia fet mai, però de tant en tant una s'ha de "soltar el pelo", i fer alguna prova, encara que no sempre surtin ben (tooooots som humans i tots ens equivoquem, sobretot jo), el que passa és que les pífies no les posarem aquí, faltaria mes.

Estic feta tota una "conservera". La meva mare encara "flipa".



Ingredients:
1 ceba gran a trossos, 1 dent d'all, 1 pebrot verd, un tros de pebrot vermell, 50 ml. d'oli d'oliva, 1 Kg. tomàquets vermells, una cullerada de postres de concentrat de nyores, sal i un pessic de sucre.

Preparació:
Posarem en el got de la thermomix la ceba, l'all i el pebrot trossejat, programarem 5 segons a velocitat 4.
Afegirem l'oli i sofregirem 7 minuts a temperatura varoma i velocitat 1.
Afegirem el tomàquet, el concentrat de nyores, la sal i el sucre, programarem 20 minuts a temperatura varoma i velocitat 2. Quan acabi el temps treurem el tap de la thermomix i posarem el cistell perquè evapori més i aixi evitar esquitxades, programarem 10 minuts mes.

Com jo aquesta vegada ho he fet amb una llauna de tomàquet triturat, el que he fet ha estat posar el cistellet, sense el tap durant 45 minuts.

Si volem fer conserva, haurem de bullir uns pots de vidre per esterilitzar-los i amb el preparat encara calent els omplirem i bullirem durant 20 minuts.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. accepto lots de Nadal amb conserves casolanes!!! ;)

    ResponElimina
  2. No em parlis, que estic fen el "regalet" de la meva mare a les seves alumnes i m'estic fen un tip de fer confitures...

    Però no pateixis que si queda algún serà per tú.

    Petonets

    ResponElimina