dissabte, 26 de juliol de 2014

Coca de sardines.

Avui portem un plat que de cara al temps que ve podem treure-li molt profit, un sopar amb amics, un pic-nic, un partit de futbol, be, això no, ja no...
Ingredients:
Per fer las coca necessitarem 230 gr. de farina, 100 gr. d'aigua, 30 gr. d'oli d'oliva, 10 gr. de llevat fresc, una culleradeta de sal i una mica de sucre.
Per fer el farcit necessitarem 750 gr. de sardines petitones netes d'espines i en lloms, sal, 1 llimona, 4 tomàquets madurs i un rajolí d'oli d'oliva.

Preparació:
Primer de tot salarem les sardines, les ruixarem amb el suc de la llimona i les tindrem en maceració com a mínim 30 minuts.

Preescalfarem el forn a 200º.

Per fer la coca, posarem al got de la thermomix tots els ingredients i programarem 15 segons en velocitat 3. Traurem a massa del got i l'amassarem lleugerament sobre un marbre enfarinat per donar-li forma de bola. La deixarem reposar en un bol greixat tapada amb film.

Pelarem els tomàquets amb un pelador, els traurem les llavors i els posarem a escorre sobre paper de cuina. Quan siguin ben escorreguts els posarem al got, els salarem i programarem 4 segons a velocitat 4. Els deixarem en un colador fi.

Estirarem la massa ben fina i la posarem en una safata de forn amb paper. Cobrirem amb el tomàquet. Fornejarem 15 minuts.

Eixugarem amb paper de cuina els lloms de les sardines, els repartirem per sobre del tomàquet i tornarem a enfornar uns 7 minuts.

Regarem la coca amb un rajolí d'oli d'oliva i servirem.

Bon profit.

1 comentari: