divendres, 25 de gener de 2013

"Bonito encebollado"

Avui toca peixitu, disfressat, com sempre que no tinc ganes d'iniciar una batalla en tota regla amb el meu fill petit, i es que no hi ha manera... i mira que li agrada l'aigua... es veu que només li agrada la dolça...




Ingredients:
4 trossos gruixuts de bonito o de tonyina, 5 cebes, 1 got de vi blanc (jo vaig posar PX), pebre negre mòlt, oli d'oliva, sal i vinagre de xeres (jo no li vaig posar).


Preparació:
En una cassola escalfem una mica l'oli i afegim les cebes tallades fines, en mitges llunes, les salpebrem i les cuinarem uns 20 minuts a foc suau, fins que quedin transparents.

Passat aquest temps afegirem el vi, un rajolí de vinagre (al gust) i deixarem reduir a la meitat.

Afegirem les rodanxes de bonito. Cuinarem el peix uns 10 minuts, retirarem del foc i deixarem reposar uns minuts abans de servir.

Bon profit.

3 comentaris:

  1. Vaya, parece que la animadversión al pescado empieza a ser casi una seña de identidad generacional para los más jóvenes. Pero bueno, si al final "disfrazando" el pescado resulta que se lo comen... Mientras tanto, nosotros disfrutemos de un buen plato cuando se presenta la ocasión, como ahora.
    Saludos desde Waterbridge y buen fin de semana.

    -Andy-

    ResponElimina
  2. Eva, jo crec que els joves tenen mania al peix. Això és un mal que passa amb els anys...I mira que n'és de bo!
    Nani

    ResponElimina
  3. Aquet bonito te molt bona pinta jo ho provare de segur a casa lis agrada força el peix !! Fins aviat

    ResponElimina