dimarts, 10 d’abril de 2012

Mona clàssica.

L'any passat ja tenia en ment aquesta mona, però vam tenir un Diumenge sorpresa i no la vaig poder preparar, però d'aquest any no passa, tenia moltes ganes de preparar una mona clàssica, de les de tota la vida, sense floritures ni figuretes de xocolata, volia una mona amb els seus ous, com la que menjaven els meus pares quan eren petits.

De totes maneres, crec que al meu fill petit l'hi he creat un trauma amb aquesta mona, Diumenge a la tarda, mentre la preparava no parava de preguntar... ous, ous, però per que l'hi poses ous?




Ingredients:
125 gr. de mantega, 200 gr. de llet, 25 gr. de llevat premsat, 100 gr. de sucre, 1 culleradeta de sucre vainillada, 2 ous, 550g farina de força.
Un rovell d'ou, 2 cullerades de llet, fideus de colors, gotes de xocolata, sucre humida (sucre amb unes gotes d'aigua), ous cuits (tants com vulguem posar).

Preparació:
Posarem en el got de la thermomix la mantega, la llet i el llevat, programarem 3 minuts, 40º, velocitat 1.
Agregarem el sucre, els ous i la meitat de la farina, barrejarem 20 segons, velocitat 5, afegirem l'altra meitat de la farina i barrejarem 20 segons, velocitat 5.

A continuació, programarem 2 minuts, velocitat espigola. Deixarem llevar al mateix got fins que dobli el seu volum.
Quan hi hagi llevat, traurem sobre el marbre enfarinat i pastarem de nou.

Ara donarem forma a la nostra massa, podem fer mones individuals o una gran per compartir, repartirem els ous.

Posarem les figures en la safata del forn amb un paper. Deixem llevar una altra vegada fins que torni a doblar el seu volum, lluny de corrents d'aire. Mentre pre-escalfarem el forn a 250ºC.

Barrejarem el rovell de l'ou amb la llet, reservarem.
Prepararem el sucre amb unes gotes d'aigua, reservarem també.

Quan hi hagi llevat pintarem les mones (amb l'ou i la llet) i els posem per damunt el sucre i els fideus de colors o la xocolata.

Baixarem el forn a 180º i fornejarem uns 15 o 20 minuts. Deixarem refredar sobre una reixa.

Bon profit.

2 comentaris: