dimecres, 14 de desembre de 2011

Torró de gema cremada.

Aquest mes des de els blogs "Els fogons de la bordeta" i "Xocolata desfeta" ens conviden a fer torrons (Ara bé Nadal...), com no podia ser d'una altra manera al mes de Desembre.
Feia molt de temps que no feia torrons, és que a la meva casa no som molt de menjar torrons i es feien  interminaaaaables, un que m'agradava molt era de coco, estic donant-li voltes per fer aquest Nadal una versió d'aquella recepta. Però no és aquest el que avui us porto, tenia moltes ganes de provar ha fer aquest, tènia la recepta des de feia molt temps, però no l'habia arribat ha fer mai.




Ingredients:
300 g.ametlles crues mòltes, 375 g.sucre, 4 rovells d'ou, 125 ml.aigua, 25 g. més de sucre per cremar-ho.

Preparació:
Començarem preparant un almívar amb l'aigua i el sucre a foc lent. Remourem fins que espesseixi en punt fil (quan en posar una mica d'almívar entre dos dits es forma un fil).
Posarem els rovells en una cassola SENSE escalfor, i anirem afegint a poc a poc l'almívar, barrejarem amb una cullera de fusta.

Afegirem a poc a poc l'ametlla mòlta fins que sigui tot ben unit. Acabarem posant en el foc uns minuts, fins que comença a fer olor.
Ho posarem en un motlle folrat amb paper vegetal. Damunt li col·locarem un altre paper i li posarem un pes damunt. Deixarem refredar i després desmotllarem.
Quan sigui ben freda col·locarem la barra de torró en una safata, espolvorejarem amb bastant sucre i ho cremarem amb un soplet de cuina, li donarem la volta i repetirem l'operació.

Bon profit.

7 comentaris:

  1. Poc original? Si és genial, boníssim!! Nosaltres el vam fer l'any passat i ens encanta, el repetirem segur!
    T'ha quedat fantàstic, aquest torradet fa venir salivera!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Jo també he fet aquest, es que m'encanta la gema cremada. T'ha quedat molt bé!
    Petons

    ResponElimina
  3. A casa també ens duren molt els torrons, menys els de xocolata, però suposo que si són fets a casa durarien poquíssim!
    Petons.

    ResponElimina
  4. T'ha quedat fantàstic! A casa els torrons duren poc, a diferència dels polvorons...haha!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
  5. A casa només li agrada al meu marit, i també li he fet. Segur que has triunfat!!!! petons,

    ResponElimina
  6. Un turrón estupendo, que gustará al 99,99% de los comensales!
    Un besito

    ResponElimina