dimecres, 15 de juny del 2011

Empedrat.

L'empedrat és un plat típic de la cuina catalana.
Es poden fer moltes variacions, però l'original és amb mongetes blanques, hi ha qui no posa pebrot verd, hi ha qui no posa ou i fins i tot alguna vegada l'he fet sense bacallà. Tot va a gustos (o a l'estat de salut de la nevera ...).
Aprofitant que avui ha arribat la calor i que des de Els Fogons de Labordeta ens proposen en la recepta del 15 les amanides, us vaig a preparar un empedrat, un dels meus plats preferits "pal veranillo".

  


Ingredients:
400gr. de mongetes blanques bullides, 200gr. de bacallà dessalat, 3 o 4 ous durs, 2 tomàquets madurs, ceba tendre, pebrot vermell i pebrot verd, olivada (100g. d'olives negres d'Aragó, 1/2 culleradeta de Romaní fresc, 1/2 culleradeta de farigola, 1 culleradeta d'orenga, sal i un raig d'oli d'oliva.), sal i pebre. Se li pot possar vinagre, però a mi no m'agrada gaire.

Preparació:
Un cop tenim el bacallà dessalat l'esqueixarem (esmicolarem), ho farem amb les mans, sembla mentida, però fet així queda millor.
Tallarem a trossos petits el tomàquet, la ceba, els pebrots i l'ou.
Ho barrejarem tot, les mongetes, la verdura i el bacallà, salpebrem i amanirem amb l'olivada.
Com ja sabeu ens preocupa gairebé tant la foto com el plat de manera que aquí hem modificat "una miqueta" aquest últim punt.

Per fer l'olivada, treurem l'os de les olives.
Triturarem les olives i les espècies fins d'obtenir una pasta, afegirem l'oli i ho lligarem, (també la podem comprar).


Deixem reposar una estona a la nevera abans de servir.


Bon profit.


2 comentaris:

  1. A nosaltres també ens encanta l'empedrat, tal qual l'has fet ha de ser una delícia!!!
    Moltes gràcies per participar, ens fa molta il·lusió!
    Petonets Eva,
    Sandra

    ResponElimina
  2. Jo le he fet igual pero amb sigrons hi es bonisim, ho probate amb mongeta a de estar bo te bona pinta, salutacions !!!!!!

    ResponElimina