Aquesta es la meva
primera recepta al blog amb crock-pot, tot i que he fet unes quantes,
jo només tinc aquesta, (una crock-pot de 5,7) tot i que la família
crockpotera assegura que quan tens una ja no pots parar d’augmentar la família...
no se, a mi encara no m’enganxa tant, m'agrada, si, però potser no tant,
calcular els temps, la temperatura, no se...se'm fa feixuc, potser només es qüestió
de seguir provant...
De totes maneres, les
receptes que fas son estupendes, surten be i les carns es desfan... això es un plus per
continuar fent-la servir encara que no tot el que hauria de ser...
Ingredients:
1 paleta de porc de
2,5kg, 1 cullerada de pebre roig dolç, 1 cullerada de pebre roig picant, 3
cullerades de sucre morè, 1 cullerada de sal, 2 cullerades de mostassa, 1 cullerades
de comí en pols, 1 cullerada de pebre negre, 3 grans d'all, 2 cullerades d'oli
d'oliva verge i 50ml d'aigua.
Preparació:
Trinxarem els alls amb
una premsa (sabeu que no cal pelar-los).
En un bol, posarem el
sucre, els pebres, la sal i el comí, mesclarem. Afegirem els alls premsats, la
mostassa i l'oli, remenarem fins integrar-ho tot. Reservarem.
Traurem tot l'excés de greix
de la paleta, jo la vaig fer sense pell, si la trobem amb pell, la podem
conservar, posarem la paleta en una safata de forn que sigui una mica fonda,
pringarem tota la paleta amb la mescla reservada, ben repartida, la taparem amb
film i la deixarem macerar unes 2 horetes mínim, millor tota una nit.
Al fons de la Crock-pot
jo vaig posar uns aros d'emplatar per que la paleta no toqui el fons, però no
es imprescindible (de fet crec que la propera vegada ho faré sense ells), col·locarem
la carn a sobre amb tot el seu pringue marinat, afegirem uns 100 ml. d'aigua.
taparem la crock-pot i cuinarem 8 hores en baixa.
La carn ha de quedar
molt tendre i esmicolar-se fàcilment. La deixarem reposar una estona i la
anirem desfilant amb ajuda de dues forquilles.
Amb els caldos que han
quedat al fons de la crock, farem la salsa, els reduirem a foc fort i passarem
pel turmix de ser necessari, així tindrem una salsa estupenda per regar el
nostre pulled-pork.
Bon profit.
Si no disposem de
crock-pot podem cuinar-la al forn, en aquest cas, posarem a la safata del forn
els mateixos aros d'emplatar que he posat jo a la crock i a sobre la peça de
carn la taparem si tenim tapa estupendu!!! i si no amb paper d'alumini (estic
pensant que la podríem fer dintre de una cocotte, no???).
Ficarem al forn
pre-escalfat a 150º unes 4-5 hores o a 110º unes 10 hores fins que trobem que
la carn esta tendre i sens separa de l'os fàcilment.
Rebonprofit
Aquesta es la meva...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada