divendres, 3 de juliol del 2015

Coca Tovada.

Avui porto una autentica maravella que ve directament de "Ses Illes", una coca tovada. Una d'aquelles coques que no pots parar de menjar, esponjosa, suau i flonja i amb aquest toc saladet que dona una bona sobrasada mallorquina, i com no pot ser d'una altre manera ha estat l'estrella d'aquestes verbenes.

Us pus ben asegurar que la foto no li fa justicia.





Ingredients:

150 gr. de sucre, 4 ous, 150 gr. de llard de porc, 400 gr. de patata bullida calenta (pesar-la una vegada cuita), 25 gr. de llevat fresc, 400 gr. de farina de força, albercocs o préssec o sobrassada, sucre en pols.

Preparació: 
Posarem la papallona a les ganivetes, posarem al got de la thermomix els ous, el sucre i programarem 5 min. 37º i velocitat 3,5. Quan acabi tornarem a programar 5 minuts mes a la mateixa velocitat sense temperatura.

Traurem la papallona i afegirem el llard, el llevat i la patata que ha de ser calenta, barrejarem 20 seg. a velocitat 3,5.

Afegirem la farina i ho barrejarem 20 seg. a velocitat 6 i després pastarem 3 min. a velocitat espiga.

Deixarem la massa al got perquè pugi i quan surti pel forat de la tapa, la trerurem i la posarem en una safata folrada de paper de forn, i la deixem tobar perquè pugi bé de 6 a 8 hores (si és estiu i fa calor, amb 4 hores haurà pujat molt).

Pre-escalfarem el forn a 180º, uns 10 min. i quan ja som a punt de ficar la coca al forn col·locarem per damunt la fruita o la sobrassada, o les dues coses col·locant-les saltejades (si la col·loquem abans, amb el pes s'enfonsaria la fruita dins de la massa).

Baixarem la potència del forn a 160º i la courem uns 30 min. quan sigui dauradeta, apagarem el forn, i deixarem la porta entreoberta un parell de minuts. Encara en calent, la espolvorejarem amb el sucre.


Si la fem amb fruita, podem posar a macerar aquesta amb un rajolí de rom (o un altre licor que ens agradi) i canyella en pols.

Bon profit.

1 comentari:

  1. MMmmmm......me l'apunto per algun dels sopars d'estiu al porxo! Amb la sobrassada ha de ser...mmmmmm.....
    Petons, Eva!
    Olga

    ResponElimina