Avui porto una autentica maravella que ve directament de "Ses Illes", una coca tovada. Una d'aquelles coques que no pots parar de menjar, esponjosa, suau i flonja i amb aquest toc saladet que dona una bona sobrasada mallorquina, i com no pot ser d'una altre manera ha estat l'estrella d'aquestes verbenes.
Us pus ben asegurar que la foto no li fa justicia.
Ingredients:
150 gr. de sucre, 4 ous, 150 gr. de llard de porc, 400 gr. de patata bullida calenta (pesar-la una vegada cuita), 25 gr. de llevat fresc, 400 gr. de farina de força, albercocs o préssec o sobrassada, sucre en pols.
Preparació:
Posarem la papallona a les ganivetes, posarem al got de la thermomix els ous, el sucre i programarem 5 min. 37º i velocitat 3,5. Quan acabi tornarem a programar 5 minuts mes a la mateixa velocitat sense temperatura.
Traurem la papallona i afegirem el llard, el llevat i la patata que ha de ser calenta, barrejarem 20 seg. a velocitat 3,5.
Afegirem la farina i ho barrejarem 20 seg. a velocitat 6 i després pastarem 3 min. a velocitat espiga.
Deixarem la massa al got perquè pugi i quan surti pel forat de la tapa, la trerurem i la posarem en una safata folrada de paper de forn, i la deixem tobar perquè pugi bé de 6 a 8 hores (si és estiu i fa calor, amb 4 hores haurà pujat molt).
Pre-escalfarem el forn a 180º, uns 10 min. i quan ja som a punt de ficar la coca al forn col·locarem per damunt la fruita o la sobrassada, o les dues coses col·locant-les saltejades (si la col·loquem abans, amb el pes s'enfonsaria la fruita dins de la massa).
Baixarem la potència del forn a 160º i la courem uns 30 min. quan sigui dauradeta, apagarem el forn, i deixarem la porta entreoberta un parell de minuts. Encara en calent, la espolvorejarem amb el sucre.
Si la fem amb fruita, podem posar a macerar aquesta amb un rajolí de rom (o un altre licor que ens agradi) i canyella en pols.
Bon profit.
MMmmmm......me l'apunto per algun dels sopars d'estiu al porxo! Amb la sobrassada ha de ser...mmmmmm.....
ResponEliminaPetons, Eva!
Olga