dijous, 30 d’agost del 2018

Lemon pie.

Comença setembre..., hi han dos moments a l'any ideals per fer un reset i començar de nou amb els bons costums...i un d'aquests moments es ara, al setembre... veurem...

Avui us porto una recepta tradicional de la cuina nord-americana i britànica, es LA TARTA en majusculas, bé, aquesta i la archifamosa tarta de poma (estamos trabajando en ello...)

En general m'ha agradat molt, però si no sou molt fans de la llimona, jo reduiria quantitats...




Ingredients:
Per la massa quebrada: 300 gr. de farina, 140 gr. de mantega a trossos molt freda, 70 gr. d'aigua, una culleradeta de sal i un ou.
També podem fer servir una massa comprada i estalviar-nos aquest pas.

Per la crema de llimona: 125 gr. de sucre, la pell d'una llimona (només la part de color), 50 gr. de farina de blat de moro, 100 gr. de suc de llimona, 200 gr. d'aigua, 40 gr. de mantega a temperatura ambient, 4 rovells d'ou.

Per el almívar: 200 gr. de sucre, 60 gr. d'aigua.

Per la merenga: 4 clares d'ou, un pesic de sal i 50 gr. de sucre.


Preparació:
Per fer la massa quebrada: Posarem tots els ingredients en el mateix ordre al got de la thermomix i mesclarem 15 segons a velocitat 6.
Retirarem del got i farem una bola, taparem amb un paper film i reservarem a la nevera una mitja hora. Es una massa que s'ha de treballar freda.
Passat el temps estirarem amb un corró i folrarem un motllo ajudant-nos d'un paper de forn, la punxarem per que no pugi (podem posar-li un pes).
Preescalfarem el forn a 180º i fornejarem 10 minuts, traurem el pes, pintarem amb ou batut i enfornarem 5 minuts més.

Per fer la crema de llimona: posarem al got de la thermomix el sucre, 15 segons a velocitat 10, afegirem la pell de la llimona i tornarem a programar 15 segons a velocitat 10. Baixarem les restes al fons del got. Posarem la papallona a les ganivetes.
Desfarem la farina de blat de moro al suc de llimona, afegirem al got juntament amb l'aigua, la mantega i els rovells, barrejarem 10 segons a velocitat 4. Seguidament programarem 6 minuts a 90º i velocitat 2. Reservarem en un bol tapat amb film a pell.

Per fer el merenga: posarem el sucre i l'aigua al foc baix per que el sucre es vagi diluint, no ho remourem, deixarem que es vagi formant l'almívar sol. Quan el sucre s'hagi fos amb l'aigua pujarem una mica el foc i l'almívar començara a bullir, quan ho faci pesadament, les bombolles es tornen denses i l'almívar s'hagi tornat una mica mes ros, el tindrem a punt de bola fluixa. Retirarem a un bol i deixarem temperar.
Rentarem i assecarem el got molt be, posarem les clares d'ou, el pessic de sal i el sucre, programarem 5 minuts a 37º i velocitat 3.5, tornarem a programar 3 minuts mes a velocitat 3.5 aquesta vegada sense temperatura i anirem afegint l'almívar poc a poc per el bocal. Passat el temps tornarem a programar 3 minuts més a velocitat 3.5 per refredar una mica la merenga.

Per muntar la tarta: a sobre de la massa posarem la crema de llimona i la cobrirem amb la merenga, podem fer-ho amb manega pastissera o una mica mes salvatge com ho he fet jo. Per acabar, podem gratinar-la uns minuts o enrrosir-la amb un bufador.

Bon profit.



2 comentaris:

  1. És un d'aquells pastissos que sempre m'han cridat molt l'atenció però que encara no m'he atrevit a fer! Ha de ser ben bona! I amb l'ajuda del nostre Thermomix...un èxit!
    Petonets i molt bona setmana, Eva!
    Olga

    ResponElimina