dimecres, 21 març de 2012

Crema de pastanaga.

Sembla que encara estirarem una mica més l'hivern.

Ahir a la nit, quan vaig arribar a casa, feia un aire que "deunido", vaig pensar en fer per sopar una crema, remenant per la nevera vaig trobar unes pastanagues i vaig pensar... pastanagues, pastanagues, on he vist jo una crema de pastanagues... pensa Eva, pensa, ha! si, no podia ser en un altre blog que "L'exquisit", clar, que dir que vaig copiar la crema, es dir una mica massa... millor dir que vaig fer el que vaig poder.

De totes maneres, si la meva estava bona, com estaria la de la Sonia?




Ingredients:
750 gr. de pastanagues, 1 ceba, 1 manat de julivert, 1 dent d'all, gingebre fresc ratllat, brou de verdures, 1 iogurt, oli d'oliva, sal i pebre.

Preparació:
Primer tallarem la ceba en juliana i la posarem en una cassola amb una mica d'oli, perquè es vagi sofregint, mentrestant pelarem les pastanagues i les tallarem en trossets.
Incorporarem les pastanagues, les fulles de julivert, l'all ben picat i el gingebre ratllat (a gustos, jo no li vaig posar gaire per ser la primera vegada). Deixarem al foc 5 minuts i afegirem el brou fins cobrir les pastanagues, salarem. Bullirem durant 15 minuts (o fins que la pastanaga sigui tendra). Triturarem i rectificarem de sal i pebre de ser necessari.

Per preparar el iogurt, el sal-pebrarem i batrem bé amb la forquilla.

Servirem la crema amb una cullerada de iogurt i un rajolí d'oli d'oliva.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. Mentres tinguem cremes com aquest pot continuar el fred...
    Nani

    ResponElimina
  2. La vas fer abans de l'estiu i jo la faig ara, després de l'estiu, mai havia fet crema amb pastanaga, m'ha agradat.

    ResponElimina