Si t'agraden les coses que fan crisp-crisp... has de provar aixó... aixxxxxxx que boooooo...
Ingredients:
10 fulles de massa filo, 100 gr. de
mantega fosa, 400 ml de llet sencera, 4 ous, 175 gr. de sucre blanc, 1 branca
de canyella, la pell de llimona sense part blanca, ½ culleradeta de vainilla
líquida, sucre glass, canyella mòlta,
Preparació:
Amb la mantega greixarem un motllo rodó
que no serà des-motllable (jo no tenia i vaig posar un paper de forn), reservarem.
Col·locarem una làmina de pasta filo
estirada sobre el taulell i la pinzellarem amb mantega que haurem fos al
microones, la anirem pessigant sense apretar-la molt, fent un ziga-zaga. La anirem
posant al motllo començant per fora, repetirem l’operació amb totes les làmines
necessàries per aconseguir anar-les enrotllant fins tenir tot el motllo ple.
Preescalfarem el forn a 180º i ho
enfornarem durant 30 minuts.
Mentres tant al got de la thermomix posarem
la llet, la branca de canyella, la vainilla i la pell de la llimona, ho
infusionarem programant 5 minuts a 100º gir invers i velocitat cullera. Ho
colarem i ho reservarem.
Sense rentar el got, posarem el ous i el
sucre, ho batrem durant 1 minut a velocitat 4. Anirem incorporant la llet
reservada pel bocal sense parar la màquina.
Traurem del forn la massa filo i anirem
repartint la barreja sobre d’ella vigilant que quedi tota la base ben coberta.
Tornarem a introduir al forn 30 minuts a 180º.
Deixarem temperar abans de
espolvorejar-la amb sucre glass i canyella molta.
Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada