dimecres, 23 d’octubre de 2013

Oli d'alfàbrega.

Per una pizza, una pasta, una amanida, ... per qualsevol cosa que podem imaginar...




Ingredients:
1 l. d'oli d'oliva verge, 50 gr. de fulles d'alfàbrega fresca.

Preparació:
Primer de tot, rentarem l'alfàbrega i eixugarem be les fulles amb un paper de cuina, no volem que quedi aigua al nostre oli.

Escalfarem l'oli i amb el foc apagat in-fusionarem les fulles d'alfàbrega. Si ho fem amb thermomix programarem 1 minut a 85º i velocitat 1. Ho passarem tot a un pot de vidre i quan sigui fred, el taparem i el deixarem a la despensa (Ull!!! no a la nevera), entre 20 i 30 dies. L'anirem remenant (sense obrir el pot) de tant en tant.

Podeu fer menys quantitat, però ja que us poseu feu-ho, sempre podeu tenir un detall preparat per regalar.

Bon profit.

3 comentaris:

  1. Quina bona idea Eva! Ha de quedar molt bo en una pizza!
    Ho provaré segur!
    Petons

    ResponElimina
  2. Ja fa dies que vull infusionar olis amb sabors, també. M'apunto les teves instruccions. Petons!

    ResponElimina
  3. Apa que bo!!! demà m'escaparé a l'hort del meu pare a veure si encara hi queda alfàbrega, segurament amb aquest bo que fa si que n'hi deu haver. Aquest oli ha de quedar genial en amanides, pizzes, pasta...

    ResponElimina