dilluns, 17 de juny de 2013

Pizza de patata i ceba.

L'altre dia, el meu sogre (ja us he dit alguna vegada, que fa de cangur d'algun hortet), em va portar una caixa de patates tot justet acabades de collir, que faré, que faré, no se on vaig veure una pizza de patates...





Ingredients:
100 gr. d'aigua amb gas, 30 gr. d'oli d'oliva, 200 gr. de farina, sal, 1 culleradeta de llevat químic, unes cebes, patates, anxoves, unes branques de romaní i una mica de mozzarella.

Preparació:
Posar el forn a escalfar a 180º.

Per fer la massa, posarem al got de la thermomix l'oli, l'aigua i la sal. Programarem 1 minut a 40º, velocitat 2.

Afegirem la farina i el llevat i programarem 1 minut a velocitat espiga.
Traurem la massa del got sobre el marbre enfarinat, l'estirarem amb l'ajuda del corró, la deixarem el mes fi possible i la posarem sobre una safata de forn. La courem uns minuts.

Repartirem les patates per sobre tallades ben finetes (per aquest pas aniria de perles una mandolina, només ho dic per si algú l'interessa, i no diré noms...), per sobre la ceba tallada també fina, les anxoves picades petites, el romaní, salarem una mica per sobre i acabarem amb una mica de mozzarella ratllada.

Enfornarem amb calor a dalt i a baix fins que veiem que la massa esta cuita i les patates tendres.

Bon profit.

dimarts, 11 de juny de 2013

Melmelada de maduixa.

Ara feia dies que no feia melmelades, i amb la quantitat de pastissos que hem fet en els darrers mesos, s'havien acabat les existències. Amb aquestes ens posem al dia, i si el Rubèn ens deixa, tindrem per tot l'hivern.




Ingredients:
1 kg. de maduixes, 600 gr. de sucre i una llimona.

Preparació amb thermomix:
Posarem les maduixes al got de la thermomix juntament amb el sucre i el suc de la llimona.

Programarem 30 minuts a 100º i en velocitat 1, ho farem sense el cubilet, ens ajudarem del cistellet per evitar les esquitxades.

Si quan acabi el temps la trobem molt líquida, (hem de tenir en compte que quan es refreda s'espesseix una mica),  programarem 5 o 10 minuts més a temperatura varoma.

Per conservar-la, omplirem uns pots que haurem esterilitzat, i els podem posar cap per avall fins que veiem a les tapes que s'ha fet el buit, o be podem coure'ls durant  20 minuts.

Bon profit.


Preparació "a maneta":
Triturarem les maduixes fins obtenir una textura que ens agradi.

Posarem les maduixes en una cassola juntament amb el sucre i el suc de la llimona. Remenarem be fins integrar-ho tot.

Posarem a foc fort remenant contínuament, quan comenci a bullir, baixarem el foc al mínim i cuinarem 15 minuts sense parar de remenar. Si llavors ja te la textura desitjada, ja la podrem envasar, si no, continuarem cuinant fins que veiem que espesseix al nostre gust.

Bon profit... altre vegada.


"Jornades gastronòmiques de les maduixes del Maresme".