dijous, 20 de juny del 2019

Coca de Llavaneres

Coques podem trobar de moltes maneres, tenim les de brioix com aquesta o aquesta, de cabell d’àngel, com aquesta o inclús coques salades per començar a gaudir de les coques amb el sopar i no haver d’esperar a les postres, des de la coca de trampó o la magnífica coca tovada , a una típica coca de recapte de casa nostra per a tots els gustos com aquesta, aquesta, aquesta o aquesta.

Ara, si busqueu una coca dolça, fàcil, fàcil, fàcil i per triomfar segur, segur, heu de fer una coca de Llavaneres.

Al lio...





Ingredients:
500 g de llet, 4 ous (separades els rovells de les clares), 2 ous mes, 120 gr de sucre i una mica mes per decorar, 1 culleradeta de sucre vainillat, sal, 50 gr de farina de rebosteria, 4 tires de pell de llimona sense res de part blanca, canyella mòlta, 2 làmines de pasta full fresca rectangular, aigua, un grapat de pinyons.

Preparació:
Posarem la papallona a les ganivetes, afegirem la llet, 2 rovells, 2 ous sencers, 100 gr de sucre i el sucre vainillat, un pessic de sal i la farina. Mesclarem 15 segons a velocitat 4.

Afegirem la pell de la llimona, un pessic de canyella i programarem 8 minuts a 100º i velocitat 2. Retirem la pell de la llimona ( SOBRETOT) i mesclarem 1 minut a velocitat 2. Retirarem la papallona i reservarem en un bol amb un film a pell. Deixarem refredar.

Preescalferem el forn a 200º.

Posarem una làmina de paper sobre una safata de forn i extendrem una massa de pasta de full, la punxarem amb una forquilla per que no pugi, repartirem per sobre la crema deixant lliure tot el voltant. Pintarem amb aigua tot el voltant de la coca i cobrirem amb l'altre làmina de pasta de full, presionarem les vores, per segellarles, ho podem fer amb una forquilla o fent uns plecs.

Posarem els pinyons en un bol coberts d'aigua.

Amb el got net i sec, posarem la papallona, 3 clares d'ou, un pessic de sal i els 20 gr de sucre restant, muntarem 3 minuts a velocitat 4 (quan les clares ja no esquitxin treurem el cubilet). Un cop muntades, afegirem 2 rovells i berrejarem 2 segons a velocitat 3. Repartirem aquesta mescla per sobre de la coca.

Espolsarem la coca amb sucre i els pinyons que haurem assecat amb un paper de cuina.
Enfornarem uns 20 minuts a 200º o fins que la coca estigui daurada.

Deixarem refredar sore una reixeta i gaurirem d'ella i d'una verbena fantàstica.

Bon profit i bona revetlla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada