diumenge, 8 d’abril del 2018

Risotto de ceps.

Des de el meu primer risotto aquest "risotto de parmesà" ha passat molt de temps i us puc assegurar que de molts risottos diferents, aquest es el que he repetit més vegades a casa. 

Espero que us agradi.




Ingredients:
200 gr. d'arròs arbori, 600 gr. de brou de verdures, 200 gr. de ceps (poden ser deshidratats), 2 grans d'all, 100 gr. de ceba tendre, 50 gr. de mantega, 50 gr. de formatge parmesà, 100 ml. de vi blanc, oli d'oliva, pebre negre i sal.


Preparació:
Si els bolets son deshidratats, els posarem en remull una estona abans, si no els traurem la tija i els tallarem en làmines finetes. Reservarem.

Posarem el formatge parmesà al got de la thermomix i el rallarem programant 10 segons velocitat 5-10. Reservarem.

Posarem al got els 2 grans d'all i la ceba tendre amb un raig d'oli, programarem 4 seg. a velocitat 4, afegirem la meitat dels bolets salpebrem i programarem 8 minuts 100º i velocitat 1.

Afegirem l'arròs i posarem 3 minuts 100º giro a l'esquerra i velocitat cullera (si teniu la Tmx 21 heu de posar la "mariposa"). Afegirem pel bocal el vi i sense cubilet, per aconseguir una millor evaporació programaren 5 minuts 100º giro a l'esquerra i velocitat cullera.

Afegirem el caldo que tindrem calent i programarem 12 minuts, giro a l'esquerra velocitat cullera. 3 minuts abans de que acabi el temps afegirem la resta de bolets sense parar la màquina.

Posarem el risotto en una safata una mica fonda, repartirem la mantega per sobre i espolsarem el parmesà. Servirem de seguida.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada